Saltar al contenido

Azijn In Wasmachine

Azijn In Wasmachine

Hoe Maak Je Een Wasmachine Schoon Met Azijn

Als u alles hebt geprobeerd en niet weet hoe u het vuil uit uw wasmachine kunt halen, is azijn in wasmachine het beste natuurlijke middel om kalk uit dit apparaat te verwijderen en de levensduur ervan te verlengen.

Het regelmatig schoonmaken van een wasmachine is essentieel voor een goed onderhoud van de machine, om de levensduur te kunnen verlengen en om te voorkomen dat de machine slechte geuren afgeeft. Zijn huismiddeltjes en natuurlijke middelen de effectieve, economische en milieuvriendelijke manier om dit te doen.

Op deze manier laten we u in deze post zien hoe u kunt azijn In wasmachine kunt schoonmaken. Azijn is, naast een saladedressing, een zeer goed product om de wasmachine mee schoon te maken. Enerzijds verwijdert hij kalkresten en desinfecteert hij het apparaat, waardoor het volledig vrij is van vuil. Maar het is ook een krachtige ontvetter voor vlekken op kleding en heeft zelfs een verzachtende werking voor kleding die veel natuurlijker is dan industriële ontharder.

Dit alles dankzij de eigenschappen, want het reinigt alle hoeken, zelfs de moeilijkste. Als u wilt weten hoe u de wasmachine van binnen en van buiten met azijn kunt schoonmaken, kunt u beter aantekeningen maken en geen details missen. We beginnen!

Tips Voor Het Aanbrengen An Azijn In Wasmachine

Bij het aanbrengen van azijn in wasmachine als schoonmaakmiddel is het belangrijk te weten dat elk onderdeel een unieke en speciale reiniging vereist.

Reinig De Binnenkant Van De Wasmachine Met Azijn

Het eerste wat u moet doen is weten hoe u een diepe reiniging van de wasmachine moet uitvoeren om de kalk en/of het vuil dat zich tijdens het wassen ophoopt, te verwijderen. Dit staat bekend als onderhoudswassing en moet ongeveer twee of drie keer per jaar worden uitgevoerd. Je moet:

 • Warm water.
 • 2 liter witte wijnazijn of appelazijn.
 • Etherische olie (optioneel).

Om de azijn in wasmachine aan te brengen, zet u een korte cyclus zonder kleren in heet water. Warm water is essentieel om de batterijen te doden en het vuil dat ze bevatten te verwijderen. Giet vervolgens de twee liter azijn door de doos om de reiniging nog effectiever te maken.

Als u wilt dat het goed ruikt als de reiniging klaar is, kunt u een beetje etherische olie toevoegen met de geur die u wilt. Als de cyclus is voltooid, laat u de deur van de wasmachine openstaan voor de lucht. Met deze truc hoeft u zich geen zorgen te maken over slechte geuren op uw kleding en voorkomt u dat uw wasmachine vaak kapot gaat.

Reinigen Van Het Rubber Van De Wasmachine

Het rubber van de wasmachine is een zeer belangrijk element omdat het voorkomt dat er water naar buiten ontsnapt. Daarom is naast het reinigen van de wasmachine met azijn ook een goede reiniging en verzorging van het rubber essentieel. Om het te reinigen is het nodig:

 • Bleekmiddel, ammoniak of zelfs azijn.
 • Latex handschoenen.
 • Een reinigingsdoekje.

Bleekmiddel en ammoniak zijn twee perfecte producten voor het verwijderen van de schimmel en het vuil dat zich op de rubberlaag ophoopt. Maar om het te gebruiken moet je oppassen dat je je huid niet verbrandt, want die kan schurend zijn. Gebruik handschoenen als u deze producten in water op de doek laat weken. Wrijf het dan op de vuile plekken.

Als het vuil niet erg overvloedig is, kunt u de azijn in wasmachine gebruiken, het zal minder gevaarlijk zijn en minder tijd in beslag nemen dan bij de andere producten. Breng het gewoon direct aan op de vlekken en wrijf met de vochtige doek.

Azijn in wasmachine

Wasmachine Filter Reiniging

Het wasmachinefilter moet vaak worden gereinigd. Binnenin zitten altijd resten van stoffen, pluizen, vergeten voorwerpen in de zakken,… en als we ze daar laten staan zullen ze de afvoer van het vuile water blokkeren. Hoewel de hoofdfunctie is om deze elementen te verzamelen, moet het worden gereinigd, zodat het wassen altijd even effectief is.

Het enige wat u hoeft te doen om het filter schoon te maken is de dop die het filter bedekt los te schroeven, er voor te zorgen dat het niet nat wordt, en het vuil binnenin te reinigen. U kunt dit direct met de hand doen als ze gemakkelijk te reinigen zijn, of ze gewoon verwijderen door de druk van stromend water. Dan hoef je het alleen maar weer in elkaar te zetten.

Reinigen Van De Zeep Compartimenten

De dozen waar de zeep ingebracht wordt, zijn ook een plek waar veel vuil zich kan ophopen. Om ze schoon te maken, moet u de wasmachinebak ontgrendelen en de compartimenten die vastzitten verwijderen. Geef ze dan onder de gootsteen door en de druk van het stromende water zal het vuil verwijderen.

Als de wasmiddelresten te dicht bij elkaar liggen, dompel ze dan ongeveer 10 minuten onder in witte azijn en zet ze dan onder water. Als u klaar bent, moet u alle elementen weer in elkaar zetten en controleren of ze in orde zijn. Het is aan te raden om dit minstens om de twee maanden te doen, zodat het vuil niet in de kleding terechtkomt.

Nutsbedrijven Van Azijn Voor Het Wassen Van Kleding

Naast het gebruik van azijn in wasmachine als reinigingsmethode, kan dit product ook worden gebruikt om kleding te wassen. In feite biedt het reinigen van kleding met azijn prachtige resultaten, waardoor de kleding zachter, helderder en schoner wordt. Zelfs als we de werking van azijn combineren met wasmiddelen en zepen voor thuisgebruik, zal het niveau van verontreiniging voor het milieu onbestaand zijn. Laten we eens kijken naar de toepassingen:

 • Vervangen door wasverzachter:

Verzachters worden vaak bekritiseerd omdat de componenten waaruit ze bestaan schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarom kunt u, in plaats van dit product te gebruiken, azijn in de doos van de wasmachine gieten. De resultaten zullen net zo goed voor uw kleding zijn, want het maakt ze zachter en zal goedkoper en gezonder voor u zijn.

 • Elimineert geuren uit kleding:

Als je kleren hebt die lang bewaard zijn gebleven en een sterke geur van vocht of afsluiting hebben, zal azijn die geuren doen verdwijnen. Zelfs als het naar tabak of een andere sterke geur ruikt, zal het genoeg zijn om dat kledingstuk ongeveer 60 minuten in water met azijn te laten weken en de geur zal volledig verdwenen zijn.

Verwijdert Vlekken

De zure componenten van azijn helpen bij het verwijderen van zweetvlekken en moeilijk te verwijderen vlekken uit kleding. Doe hiervoor de kleren in een kom water met een kopje azijn en laat ze zo’n acht uur staan.

Als de vlekken niet erg sterk zijn, is het voldoende om de azijn direct op de vuile plaats aan te brengen en te wrijven alvorens deze in de wasmachine te doen.

Stinkende wasmachine

Andere Tips

 • Gebruik het als een natuurlijke witmaker:

Bij gebruik en continu wassen worden de witte kleren vele malen gelig. Om het zijn zuiver witte tint terug te krijgen, is azijn de oplossing. Voeg gewoon een half kopje witte azijn toe aan een emmer heet water en laat het een nachtje weken. De volgende ochtend ziet het eruit als een nieuw gekocht kledingstuk.

 • Voorkomt verkleuring:

Om te voorkomen dat de kleding vervaagt, giet u tijdens de normale cyclus gewoon een klein schepje azijn in wasmachine. Dit is effectief voor mensen die zowel witte als gekleurde kleding tegelijkertijd wassen. Hoewel het raadzaam is om ze te scheiden, zodat ze niet vervagen. Toch is azijn ook de oplossing.

 • Anti-krimping:

Veel kledingstukken, vooral wol, hebben de neiging om te krimpen als ze worden gewassen. Als dit met u is gebeurd, kan azijn u ook helpen om uw kleren terug te brengen naar hun oorspronkelijke maat. Laat ze daarvoor 30 minuten weken in een mengsel van twee keer zoveel water als azijn. Spoel en droog het kledingstuk vervolgens af.

 • Voorkomt het plakken van pluizen:

Veel kleren trekken pluizen of haren van huisdieren aan en het is totaal vervelend om ze te verwijderen. Als dit met u gebeurt, was dan uw kleren met witte azijn: het wordt een afweermiddel, zodat het u in de toekomst niet meer overkomt. Hetzelfde geldt voor statische elektriciteit. Als je je kleren wast met azijn, zullen ze je haar in de winter niet meer ruw maken.