Saltar al contenido

Miele Wasmachine WDB 030 WCS

Miele Wasmachine WDB 030 WCS

In deze rubriek testen we huishoudelijke en technologische apparaten in samenwerking met onze beste wasmachinespecialisten. Het antwoord van vandaag op de vraag: is de Miele Wasmachine WDB 030 WCS een goede wasmachine?

Vervaardigd door het gerenommeerde Duitse merk Miele, is het een van de best verkochte wasmachines in Nederland.

Is De Miele Wasmachine WDB 030 WCS Een Goede Keuze?

Bijna elk huishouden heeft er een: een wasmachine. Het belangrijkste van dit Miele Wasmachine WDB 030 WCS is natuurlijk dat uw wasgoed grondig wordt gereinigd. Daarnaast is het prettig als de machine zuinig is, weinig lawaai maakt en gemakkelijk te gebruiken is.

We hebben wasmachines getest die geschikt zijn voor huishoudens tot vier personen, die we in dit artikel bespreken, en machines die geschikt zijn voor vijf personen of meer.

De eindscore is gebaseerd op de kwaliteit van het wassen, spoelen, centrifugeren, energie- en waterverbruik, programmaduur, gebruiksgemak en geluid. In dit overzicht testen de drie beste machines de test.


Miele WDB 030 WCS W1 Classic

✅ De Miele WDB 030 WCS W1 Classic heeft een borstelloze ProfiEco motor, waardoor hij relatief stil is. Ook is de wasmachine gemiddeld genomen duurzamer, omdat er minder wrijving rond de motor is. U kunt de was doen van 1 tot 2 personen met zijn 7-kilogram laadvermogen. De SoftCare-trommel houdt uw garderobe langer als nieuw. U kunt kiezen uit 10 wasbeurten, bijvoorbeeld katoen, delicatessen en jeans. Wilt u een speciale behandeling voor uw wasgoed, gebruik dan de 1 CapDoseercapsule in de wasmiddellade. U kunt natuurlijk ook uw eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Om energie te besparen kunt u uw wasgoed op een lagere temperatuur doen, vanaf 20°C. Zeer vuile was kan worden gewassen op temperaturen tot 90°C. Koop hier tegen de beste prijs op het internet:
BEKIJK PRODUCT

Meer Over Dit Model

Miele staat bekend om zijn eersteklas toestellen, maar kan de meer betaalbare WDB 030 WCS dezelfde prestaties en kwaliteit leveren? Dit is een A+++ energieklasse 1400-spin machine met Miele’s innovatieve CapDosing systeem.

De Miele Wasmachine WDB 030 WCS heeft veel van de kwaliteit van Miele’s topapparaten, levert geweldige wasresultaten en is eenvoudig te gebruiken. De programma’s zijn echter beperkt en worden bemoeilijkt door de beperkte capaciteit van 7 kg en de kleine patrijspoortdeur. Toch is het voor kleinere gezinnen met een dagelijkse basiswasbehoefte spectaculair energie- en waterbesparend.

Wasmachine Miele WDB 030 WCS – Hoe Is Het Om te Gebruiken?

Het mooie van deze wasmachine is dat hij zuinig is met water met katoen op 40 graden en een volle trommel. Daarnaast reinigt en spint deze machine zowel de katoenen als de synthetische wasserij grondig. Net als bovenstaande wasmachines heeft ook deze machine een borstelloze motor.

Een Miele wasmachine onder ongeveer een grand is een zeldzaam beest. Het merk is actief in de hogere regionen van de markt voor huishoudapparaten, waar uitstekende bouwkwaliteit, innovatieve kenmerken en energielabels met meer A+’s dan Einstein’s schoolrapport de norm is.

De Miele Wasmachine WDB 030 WCS heeft als doel om veel van die high-end goedheid op een meer betaalbaar niveau te brengen. Terwijl 650 pond nog steeds een behoorlijke stapel geld is voor een wasmachine, zijn de specificaties voortekenen goed. A+++ energieniveau, laag geluidsniveau, laadgevoeligheid en een geclaimd waterverbruik van 10,3 kubieke meter per jaar zijn stellair.

De mini-elephant in de wasstapel is die 7kg trommelinhoud. Dat is vrij klein in vergelijking met veel concurrenten op dit prijspunt. Velen beloven tot 10kg lading op dit niveau, en de patrijspoortdeur van de Miele is al even compact. Het binnenhalen van een dekbed is een goede worstelwedstrijd. Aan de positieve kant kan deze Miele zijn volledige capaciteit in de echte wereld wassen.

WDB 030 WCS

Programma’s En Wassen

Hoewel het aantal programma’s beperkt is, is de Miele Wasmachine WDB 030 WCS niet zonder zijn aandeel in de heroïsche kenmerken. De trommel is Miele’s roestvrijstalen honingraatontwerp, dat zacht voor uw kleding belooft te zijn en tegelijkertijd de spin-droogprestaties verbetert.

Deze machine biedt ook Miele’s CapDosing systeem. Hierdoor kunt u een reeks van Miele’s gespecialiseerde reinigings- en textielconditioneringsvloeistoffen gebruiken in een handige dopvorm die in de zeeplade wordt geklemd. Er worden geen monsterdopjes bij de machine geleverd, maar Miele heeft meestal wel promoties en kortingsacties in het papierwerkpakket.

De zeeplade heeft een robuuste trekkracht nodig en voelt zeer solide aan. Hetzelfde kan worden gezegd van de deur: het vereist een stevige ruk, maar opent en sluit met een goede ‘thunk’ die suggereert dat de levensduur van de deurvanger gemeten wordt in tientallen jaren in plaats van in jaren.

Er zijn echter een paar un-Miele-achtige compromissen voor de inrichting en de montage. De kleine klep die het pomp-filter verbergt, heeft een vingergat en een eenvoudige plastic clip in vergelijking met de volledig metalen rolsluitingen van Miele’s duurdere modellen.

Bedieningspaneel

De Miele Wasmachine WDB 030 WCS heeft wat in eerste instantie lijkt op een complex LCD-paneel, maar vrees niet. Het display is een zwart paneel dat reageert op een vaste prik van de vinger op elke geselecteerde temperatuur, modus of draaisnelheidspictogram. Eenmaal geselecteerd, licht het desbetreffende pictogram helderder op en geeft het segmentdisplay de maximale tijd voor de geselecteerde wascombinatie aan. De werkelijke looptijd kan bij sommige cycli met een kleinere, schonere lading een stuk korter zijn als gevolg van Miele’s beladingssensor.

Samen met de draaiknop voor de programmakeuze is de WDB 030 WCS heerlijk eenvoudig in het gebruik. Kies het programma, stel de temperatuur in of centrifugeer het toerental indien nodig, kies een van de vier opties en druk op Start/Stop.

FAQ

Wat is WCS wasmachine?

Staat voor Watercontrol System. Het is een modern systeem dat het wassen stopt bij een waterlek of een zeer hoog waterpeil.

Wat kost de Miele Wasmachine WDB 030 WCS?

De prijs ligt tussen de 800 en 900 euro. Op onze website vindt u het met korting!

Evaluatie door onze lezers van deze productcatalogus: 4,7 of 5