Saltar al contenido

Transportbouten Wasmachine

Transportbouten Wasmachine Kopen

Als u bent zoals de meeste mensen, denkt u waarschijnlijk niet veel na over de transportbouten wasmachine. Maar als u uw wasmachine ooit onderweg moet verplaatsen, moet u weten waar deze doorvoerbouten voor dienen.

Als u ooit naar de achterkant van uw wasmachine hebt gekeken, hebt u misschien een paar grote bouten opgemerkt die meestal aan de onderkant zitten en die vooral dienen om de wasmachine tijdens het vervoer vast te zetten.

Als deze transportbouten niet zijn geïnstalleerd, kan de wasmachine in de container bewegen en ernstige schade oplopen.

Wat zijn transportbouten wasmachine?

In het binnenste van uw wasmachine bevindt zich een metalen paneel dat de kuip op zijn plek houdt. De bouten die deze metalen panelen op hun plaats houden, worden transportbouten genoemd. Als uw wasmachine is uitgerust met transportbouten, is het belangrijk om deze te verwijderen voordat u de wasmachine in gebruik neemt. Deze transportbouten worden gebruikt om de wasmachine tijdens het transport stevig vast te zetten, om beweging te voorkomen en mogelijke schade te vermijden.

Er zijn verschillende soorten transportbouten die op een wasmachine kunnen worden gebruikt. Het meest voorkomende type is de wasmachinebout, die wordt gebruikt om de wasmachine aan de machine te bevestigen.

De andere soorten transportbouten zijn de drogerbout, die wordt gebruikt om de droger aan de machine te bevestigen, en de deurbout, die wordt gebruikt om de deur aan de machine te bevestigen.

Beste Wasmachine Transportbouten op de markt

Transportbouten verwijderen voor gebruik

Het wordt aanbevolen om de doorvoerbouten te verwijderen zodra uw wasmachine op zijn plaats staat en goed genivelleerd is.

Transitiebouten wasmachines bevinden zich meestal aan de achterkant van de wasmachine en moeten voor gebruik worden verwijderd. U hoeft ze om geen enkele reden vast te houden, en ze zullen de prestaties van uw wasmachine niet beïnvloeden.

U kunt ze op een veilige plaats bewaren voor verder gebruik. Als de wasmachine naar een servicecentrum moet worden gestuurd voor reparaties en onderhoud, kunt u deze bouten gebruiken om uw wasmachine vast te zetten.

Wat doen Transportbouten in wasmachine?

Transportbouten in een wasmachine zijn ontworpen om de trommel of kuip van de wasmachine tijdens het transport op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze beweegt of beschadigd raakt. Ze worden tijdelijk geïnstalleerd voordat de wasmachine wordt verscheept of verplaatst naar een nieuwe locatie. De functies van transportbouten zijn:

 1. Stabilisatie: Ze voorkomen dat de trommel of kuip van de wasmachine tijdens het transport beweegt, trilt of heen en weer beweegt, wat schade aan de interne componenten van de machine kan veroorzaken.
 2. Bescherming: Ze beschermen gevoelige delen van de wasmachine, zoals de schokdempers en de ophanging, tegen schokken en stoten tijdens het transport.
 3. Veiligheid: Door de trommel of kuip stevig op zijn plaats te houden, voorkomen transportbouten dat de machine uit balans raakt, wat kan leiden tot ongewenste trillingen en geluid tijdens het wassen.

Het is essentieel om de transportbouten te verwijderen voordat u de wasmachine in gebruik neemt, omdat het gebruik van de machine met deze bouten geïnstalleerd ernstige schade aan de wasmachine kan veroorzaken en de werking ervan kan verstoren. De specifieke instructies voor het verwijderen van transportbouten variëren per wasmachine, dus raadpleeg altijd de handleiding van uw specifieke model voor de juiste stappen.

Hoeveel kosten ze meestal?

De prijs van de wasmachines hangt af van de grootte en het merk dat u wilt kopen. Normaal gesproken werken de meeste voor alle soorten wasmachines. Ze zijn flexibel en verstelbaar. Ga in ieder geval eerst na hoe groot uw wasmachine is.

Transportbouten wasmachine kun je meestal kopen voor 45-55€. In sommige gevallen een beetje duurder. In onze catalogus vindt u de beste verkopers op internet, en tegen de beste prijs. Profiteer ervan!

Hoe Transportbouten wasmachine vastzetten?

Transportbouten zijn bedoeld om de trommel of kuip van een wasmachine vast te zetten tijdens het transport om schade te voorkomen. Hier zijn de algemene stappen om transportbouten in een wasmachine te bevestigen:

 1. Raadpleeg de handleiding: De eerste stap is om de handleiding van uw specifieke wasmachine te raadplegen. Hierin vindt u gedetailleerde instructies over hoe u de transportbouten moet installeren, inclusief specifieke locaties en stappen.
 2. Bereid de benodigdheden voor: Zorg ervoor dat u alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand heeft. Meestal worden de transportbouten en het benodigde gereedschap meegeleverd met de wasmachine.
 3. Plaats de wasmachine: Plaats de wasmachine op een stabiele en vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat deze stevig staat voordat u verdergaat.
 4. Zoek de montagepunten: Zoek de montagepunten waar de transportbouten moeten worden geplaatst. Deze punten zijn meestal aan de achterkant van de wasmachine, waar de trommel of kuip is bevestigd aan het frame.
 5. Bevestig de bouten: Plaats de transportbouten in de daarvoor bestemde gaten op de montagepunten. Draai ze met de hand vast totdat ze stevig zitten, maar niet te strak.
 6. Controleer de stabiliteit: Controleer of de trommel of kuip stevig is vastgezet en niet beweegt wanneer u eraan trekt.
 7. Berg de handleiding op: Bewaar de handleiding van de wasmachine op een veilige plaats, zodat u deze kunt raadplegen wanneer u de transportbouten weer moet verwijderen.

Let op: De exacte procedure kan variëren afhankelijk van het merk en model van de wasmachine. Het is essentieel om de specifieke instructies in de handleiding van uw wasmachine te volgen om ervoor te zorgen dat de transportbouten correct zijn geïnstalleerd. Vergeet niet om de transportbouten te verwijderen voordat u de wasmachine in gebruik neemt om schade te voorkomen.

Transportbouten Wasmachine

Hoe vervangt u de transportbouten van uw wasmachine?

Als u bezig bent met het verplaatsen van uw wasmachine, is het belangrijk om de fittingen van de transportbouten te controleren en ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.

Losse of defecte transpotbouten kunnen ernstige schade aan uw wasmachine veroorzaken, dus het is belangrijk om ze te controleren en aan te draaien of te vervangen indien nodig.

Hoe Transportbouten wasmachine vastzetten?

 1. De eerste stap is om de stekker van uw wasmachine uit het stopcontact te halen.
 2. Zoek de transportbouten, deze zitten meestal aan de achterkant van de wasmachine. Er zitten meestal vier transportbouten vast, twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant van het achterpaneel van de wasmachine.
 3. Controleer nu of ze los zitten, gebruik een sleutel om de bouten aan te draaien. Zorg ervoor dat u ze niet te vast aandraait, want dat kan de schroefdraad strippen of de bout breken. Draai ze gewoon vast totdat ze goed vastzitten.
 4. Verwijder de defecte of beschadigde bouten en bevestig de nieuwe vervangende bouten.

FAQ

❓ Waarom zijn er wasmachine transportbouten?

Met de transportbouten kan uw wasmachine veilig worden verplaatst. Het vermijden van mogelijke interne schade door stoten of plotselinge bewegingen.

❓ Mijn transportbouten zijn kwijt, wat nu?

Wij raden u aan ze te vervangen door nieuwe. Zorg ervoor dat de bouten de juiste maat hebben voor uw wasmachine. Koop ze dan voor 45-60€.

❓ Hebben alle wasmachines hetzelfde type transportbout?

De grootte en het type van de doorvoerbouten kunnen in verschillende wasmachines en drogers verschillen. Bouten worden meestal geïdentificeerd aan de hand van verschillende nummers, afhankelijk van hun grootte en type.