Saltar al contenido

Was-Droogcombinatie

was en droogcombinatie

Zijn Was-Droogcombinatie goed? Twee-voor-een klinkt goed, maar krijgen combinatie de klus wel geklaard? Daar komen we achter.

Zou het niet geweldig zijn als u uw vuile was voor het werk in de was zou kunnen gooien en thuis zou kunnen komen om de kleren netjes te drogen en in uw garderobe te hangen? Die droom kan nog een stapje dichterbij komen met een wasmachine droger combinatie.

Wat is Was droogcombinatie?

Op hun eenvoudigste manier combineren was en droogcombinatie een voorlader wasmachine en een condensorwasdroger in één apparaat dat even groot is als een gelijkwaardige stand-alone wasserette.

Ze bieden doorgaans alle functies, programma’s en modi van mid- tot high-end wasmachines en drogers, dus ze beloven alles te doen wat stand-alone wasmachines en drogers kunnen doen, maar met de helft van de footprint. En hoe kleiner uw leefruimte, hoe groter het voordeel.

De 4 Beste Was-droogcombinaties

Op zoek naar een was-droogcombinatie in een kwaliteitsvolle versie? Bekijk dan onze catalogus met de beste op de markt voor de beste prijs. Klik op een van de volgende links om de aanbiedingen te krijgen

AEG L7WB86GW – 8/4 kg

wasmachine droger combi

✅ Met de AEG L7WB86GW was droogcombinatie kunt u uw meest delicate spullen, zoals een zachte trui, zijden blouse of uw favoriete wollen sjaal, wassen en drogen. Deze droogcombinatie wordt geleverd met het AbsoluteCare-systeem met specifieke droogcycli die voorkomen dat uw kleding in de droger krimpt. Was en droog 4 kilo in één keer met het NonStop programma of selecteer het wasprogramma om 8 kilo kleding te wassen. U hoeft zich niet langer te ergeren aan het feit dat uw favoriete blouse nog in de wasmand zit. Selecteer de NonStop cyclus voor een kleine lading en was en droog 1 kilo wasgoed in 1 uur.

Samsung WD80T654ABH/S2 Addwash – 8/5 kg

was droogcombinatie samsung

✅ Met de Samsung WD80T654ABH/S2 kunt u ruimte besparen door tegelijkertijd een wasmachine en een droger te gebruiken. De drogercombinatie wast tot 8 kg wasgoed. Voeg gewoon een broek of een overhemd toe dat u op elk moment bent vergeten in te doen via de AddWash deur. Zo hoeft u de droogcombinatie niet te onderbreken en bespaart u tijd en energie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor fietsen voor katoen, wol en delicatessen. De borstelloze motor vermindert trillingen en geluid. Eenmaal gewassen kunt u 5 kg kleding drogen. Heb je haast en wil je je favoriete outfit aantrekken? Gebruik dan de AirWash-fiets, waarmee u enkele kledingstukken kunt opfrissen. Wilt u liever een grondigere reiniging? Kies dan voor de stoomcyclus.

Bosch WVH28444NL – 7/4kg

bosch was droogcombinatie

✅ De Bosch WVH28444NL is een wasmachinedrogercombinatie met VarioPerfect-functie. U kunt kiezen uit een SpeedPerfect- en EcoPerfect-knop, waarmee u 65% sneller of 50% energiezuiniger kunt wassen. De trommel heeft voldoende capaciteit om 7 kilo wasgoed te wassen en 4 kilo wasgoed te drogen. Dit maakt de wasdrogercombinatie geschikt voor een klein huishouden. Gebruik de draaiknop om een cyclus te selecteren voor katoen, wol of fijne was. Heeft u haast en wilt u uw favoriete broek dragen? Gebruik Wash & Dry 60 om een kleine lading in 1 uur te wassen en te drogen. Dankzij de AutoDry sensoren droogt u uw kleding niet langer dan nodig. Zodra de doek droog is, stopt de machine.

Zanussi ZWD8169NW – 8/4 kg

was-droogcombinatie outlet

✅ De Zanussi ZWD8169NW wasmachine en droger in een wast en droogt tot 4 kg in één keer met de non-stop cyclus. Uw wasgoed zal nooit meer slecht ruiken, omdat het niet te lang in de wasmachine zal liggen. Moet u meer dan 4kg wasgoed doen? Als u het alleen maar hoeft te wassen, heeft de wasdrogercombinatie een laadvermogen van 8 kg. Daarna draait de trommel met een snelheid van 1600 omwentelingen per minuut. Uw wasgoed laat de trommel veel droger staan, zodat het niet zo lang hoeft te drogen. Dit bespaart tijd en energiekosten. De wasdrogercombinatie heeft een omvormermotor die lang meegaat. Daarom krijgt u 10 jaar garantie van Zanussi.

Was droogcombinatie review

Was droogcombinatie zijn ook een handige manier om de wasdag aan te pakken, omdat ze zonder uw tussenkomst kunnen wassen EN drogen. Dus ja, u kunt er vuile kleren in doen voor het werk, comfortabel in de wetenschap dat u thuiskomt om de was schoon te maken, te drogen en het niet hoeft te verplaatsen tussen de apparaten of aan de lijn te hangen.

Het is ook belangrijk te weten dat u de was- en droogfuncties onafhankelijk van elkaar kunt gebruiken. Zelfs met de optie om te drogen ingebouwd, zal uw beste optie nog steeds zijn om uw kleren in de combi te wassen. Maar ze dan uit te nemen en aan de waslijn te drogen te hangen (of met andere woorden, uw was en droogcombinatie te gebruiken als een gewone wasmachine). Onze ervaring is dat wasdrogercombo’s veel hetzelfde wassen als een gewone wasmachine, maar dat ze niet bijzonder goed werken op de droogafdeling.

Bespaar ruimte in uw huis

Wat als u niet de mogelijkheid heeft om aan de lijn te drogen, en niet de ruimte heeft voor zelfstandige apparaten? Nou, een was-droogcombinatie is waarschijnlijk de juiste keuze voor u. Maar wat voor wascyclus u ook kiest, u wilt er zeker van zijn dat u de hoogst mogelijke centrifugesnelheid selecteert om zoveel mogelijk water te halen voor de droogfase.

Zodat het zo gemakkelijk mogelijk is voor uw apparaat. Zelfs dan zult u zich moeten vestigen voor de lange termijn en moeten wachten, omdat het nog steeds tot 6,5 uur duurt om te drogen.

Hoe Verhouden Was-droogcombinatie zich tot op zichzelf staande apparaten?

Was droogcombinatie gebruiken dezelfde waswerking als een gelijkwaardige frontlader, zodat hun reinigingsvermogen vergelijkbaar is, maar hun droging laat vaak te wensen over. Hoewel ze ongeveer dezelfde hoeveelheid energie gebruiken als een equivalente condensordroger om te drogen, doen ze er ongeveer twee keer zo lang over.

Gemiddeld drie en een half uur, maar meer dan zes uur voor een die we hebben getest (lang genoeg om je kleding te drogen in plaats daarvan). Dit is geen probleem als je de was doet terwijl je aan het werk bent, of ‘s nachts, maar het kan intens frustrerend zijn als je haast hebt voor schone kleren.

Wenkbrauw omhoog, drogen in een combi gebruikt ook veel water. Soms meer dan ze gebruiken voor het wassen. Deze lange, matte en dorstige droogprestatie betekent dat zware gebruikers van een droger beter af zijn met een speciaal, op zichzelf staand apparaat.

Een meer rendabele investering dan twee afzonderlijke producten

Als u toch zowel een wasmachine als een droger moet kopen, dan kan het kopen van een combitoestel u een paar dollar besparen ten opzichte van de equivalente afzonderlijke toestellen. Maar frustraties over slechte droogprestaties kunnen dit tot een valse besparing maken.

De toegevoegde complexiteit van een combo kan zich ook vertalen in een hoger risico dat er iets misgaat. Ons betrouwbaarheidsonderzoek toont aan dat eigenaren van wasmachines in het verleden meer problemen hebben gehad met hun apparaat dan eigenaren van conventionele wasmachines, hoewel de combo-kwaliteit de afgelopen jaren gestaag is verbeterd.

Complexiteit betekent ook dat u mogelijk een grotere reparatiefactuur zult moeten betalen als het apparaat na afloop van de garantie niet meer in orde is. En in tegenstelling tot zelfstandige apparaten die individueel kunnen worden vervangen als een van de apparaten kapot gaat. Moet u het hele apparaat vervangen als uw combimachine kapot gaat.

Hoe werkt Was droogcombinatie?

We hebben gevonden dat de meeste was-droogcombinatie op precies dezelfde manier wassen als een conventionele voorlader wasmachines. Water en wasmiddel worden toegevoegd, kleren worden opgepakt en in het waswater gedropt om ze schoon te maken. Vervolgens worden ze gesponnen, gespoeld en opnieuw gesponnen.

Het is dus niet verwonderlijk dat je een vergelijkbare waservaring hebt als met een conventionele, zelfstandige wasmachine, en het is prima om er een als zodanig te gebruiken. In feite is dit wat we je toch zouden aanraden, op voorwaarde dat je de mogelijkheid hebt om je kleding te drogen.

Hoewel was droogcombinatie ongeveer hetzelfde wassen als een conventionele wasmachine, zijn het veel gecompliceerdere apparaten, vanwege het droogaspect, waar ze echt interessant zijn. Omdat er in tegenstelling tot zelfstandige drogers een heleboel loodgieterswerk en waterinlaten in zitten, voor de waskant van de dingen. Maar ook gecoöpteerd voor het drooggedeelte.

Hoe werkt de droogcomponent dan? Als een gesloten systeem (een wasmachine met open ventilatieopeningen zou slecht nieuws zijn voor uw tapijten), zijn was-droogcombinatie.

In tegenstelling tot een eenvoudigere ontluchtingsdroger die warme natte lucht rechtstreeks in uw wasgoed pompt en er een sauna van maakt, vangen condensatordrogers het vocht van uw kleding op. Zodat ze een aangenamer apparaat zijn om mee te leven. Vooral als het uw wasgoed aan een behoorlijke luchtstroom ontbreekt.

Ze werken door warme droge lucht door uw natte was te duwen om vocht af te voeren en vervolgens de nu vochtige lucht in een warmtewisselaar te koelen om het vocht te condenseren, dat wordt opgevangen in een tank of de afvoer naar beneden wordt gepompt. De (nu droge) lucht wordt opnieuw opgewarmd en de cyclus wordt herhaald.

Waterverbruik

Waar komt het water dan in terecht? Wel, het hart van elke condensatordroger is de warmtewisselaar. Deze werkt net als de radiateur in uw auto door de hete lucht door metalen vinnen met een groot oppervlak te laten stromen om de koeling te vergemakkelijken. In een stand-alone droger worden deze vinnen luchtgekoeld, maar wasmachinedrogercombo’s gebruiken water in plaats daarvan. Dit is technisch gezien zinvol, omdat water de warmte efficiënter geleidt en omdat het ook een wasmachine is, is het sanitair al aanwezig.

Na een paar cycli door de warmtewisselaar is het koelwater nu te warm, dus het wordt weggegooid uit de afvoer en er wordt vers. Koel water uit de kraan aangezogen. Spoel het af en herhaal dit als het ware tot uw kleren droog zijn.

Was-droogcombinatie

Hoeveel water gebruiken Was-droogcombinatie

Het varieert van model tot model en met het vochtgehalte in uw kleding, maar de apparaten in onze test waren gemiddeld 35 liter om onze 3,5kg testlading te drogen. Dat is exclusief een bijzonder dorstige uitschieter die voor een volle lading maar liefst 210 liter gebruikt (geclaimd). En dat is naast het water dat gebruikt wordt voor het wassen.

Maar terwijl het waterverbruik bij het drogen niet wordt weerspiegeld in de sterrenclassificatie. Moet het wel worden vermeld als een nummer op de sticker, dus lees het etiket zorgvuldig, tel niet alleen de sterren. We beginnen de opkomst te zien van wasmachinedrogercombinaties die gebruik maken van warmtepomptechnologie om te drogen (zoals uw airconditioner).

Vergeleken met een watergekoelde condensor zijn ze zeer energiezuinig en gebruiken ze geen water om te drogen. Maar ze vertegenwoordigen een nieuwe stap in termen van complexiteit en prijs.

Welke Capaciteit Is Een Was-droogcombinatie?

Een andere gril van de combo’s is dat hun was-droogcombinatie verschillend zijn. Waarom? Omdat uw kleding strak ingepakt kan worden voor het wassen, maar om effectief te kunnen drogen hebben ze veel ruimte nodig om te kunnen circuleren. Uw was-droogcombinatie moet beide in dezelfde kuip doen, dus de droogcapaciteit is meestal maar de helft van het volume dat ze kan wassen.

Omdat de meeste van ons onze wasmachines maar tot de helft van hun capaciteit vullen (daarom testen we met 3,5 kg wasgoed. Niet met een volle lading) is dat niet per se een probleem. Maar als u een volle lading wast, moet u in twee partijen drogen.

Dit is onhandig genoeg, maar houdt rekening met de tijd die sommige van deze apparaten nodig hebben om te drogen – tot 6,5 uur in één geval. En dit kan onwerkbaar worden. Het kan zijn dat de droge eerste helft van de lading weer nat wordt van tranen van frustratie terwijl u tot laat in de nacht zit te wachten tot uw wasgoed klaar is.

Hier zijn de voor- en nadelen die u moet weten voordat u er een koopt was-droogcombinatie:

Voordelen

✔️ De wasprestaties zijn vergelijkbaar met die van een gelijkwaardig stand-alone toestel. De helft van de voetafdruk van twee afzonderlijke apparaten.

✔️ U kunt uw kleding wassen en drogen zonder manuele tussenkomst. U kunt zelfstandig wassen of drogen, zodat u het als een normale wasmachine kunt gebruiken met de gemoedsrust van een wasdroger voor noodgevallen.

✔️ De aanschaf- en bedrijfskosten zijn ongeveer gelijk aan die van een aparte voorladerwasmachine en condensdroger.

Nadelen

❌ U kunt slechts de helft van de capaciteit die u kunt wassen drogen.

❌ Warmtepompcombinaties zijn energiezuinig en gebruiken geen water om te drogen, maar zijn ingewikkeld en duur.

❌ Sommige combo’s zijn te groot om onder een bankje te passen, dus controleer hun afmetingen zorgvuldig als ze op een specifieke plek moeten passen.

Moet Ik Een Was-droogcombinatie Kopen?

Was droogcombinatie zijn een geweldige optie voor het leven in de binnenstad, waar kleine appartementen betekenen dat elke vierkante centimeter telt. Lange dagen op kantoor maken het thuiskomen om wasgoed dat al droog is schoon te maken een welkome opluchting. En kleine een of twee persoonshuishoudens betekent dat de kleine (in vergelijking met een stand-alone apparaat) droger capaciteitslimiet waarschijnlijk geen probleem zal zijn.

Ze zijn ook een goede optie als u uw kleren aan de lijn droogt. Maar de veiligheid van een droger wilt in geval van nood (maar vergeet niet dat u een premie betaalt voor die gemoedsrust).

En omdat u kunt wassen en drogen zonder de kleding tussen de apparaten te verplaatsen, zijn combo’s ook een goed idee als u mobiliteitsproblemen hebt die dit moeilijk kunnen maken (met dien verstande dat u volledige ladingen moet wassen en de helft moet uitnemen om te drogen). Zie onze gids voor toegankelijkheid van de wasmachine.

Maar als u uw droger regelmatig gebruikt en u hebt een groot gezin (of gewoon grote wasbehoeften), dan bent u waarschijnlijk beter af met zelfstandige apparaten. U krijgt veel betere droogprestaties, en de ene lading kan in de droger liggen terwijl de volgende wordt gewassen.

Als u op tankwater zit of zich zorgen maakt over het milieu, dan betekent het hoge waterverbruik (bij het drogen) voor sommige combo’s in het bijzonder dat u waarschijnlijk een brede ligplaats moet geven aan deze specifieke combo’s.

De Beste Was-droogcombinatie Op de Markt

Wij tonen u de beste wasmachine op de markt in kwaliteit/prijsverhouding volgens de analyse van de experts.

Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg

samsung was droogcombinatie

De Samsung WD70TA049BE met EcoBubble verandert wasmiddel in bubbels en lost hardnekkig vuil eenvoudig op. Tijdens het wassen verspreiden schuimbubbels over het wasgoed, waardoor je ook op lage temperaturen hygiënisch schoon wast. Hierdoor blijft je wasgoed langer mooi en bespaar je energie. De trommel is geschikt om 7 kilogram te wassen en 4 kilogram te drogen.

Hiermee is de was-droogcombinatie geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen. Met een geluidsniveau van maximaal 73 decibel tijdens het centrifugeren is de was-droogcombinatie relatief stil. Wil je een overhemd of jas snel luchten? Met Air Wash technologie fris je kledingstukken op met behulp van hete lucht, zonder het gebruik van water of wasmiddel.

Capaciteit: 7kg | Maximaal vulgewicht drogen: 4 kg | Toerentallen per minuut (RPM): 1600 toeren per minuut | Spinnend geluidsniveau: 73 dB | Diepte: 60 cm

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Voor- En Nadelen

✔️ EcoBubble wast je kleding zelfs op een lage temperatuur hygiënisch schoon met schuimbellen.

✔️ Het Steam Wash programma wast extra hygiënisch door allergenen en bacteriën te verwijderen met behulp van stoom.

 Met maximaal 4 kilogram droogcapaciteit droog je minder natte was in één keer.

✔️ Wast relatief stil met een geluidsniveau van slechts 73 decibel tijdens het centrifugeren.

Evaluatie door onze lezers van deze productcatalogus: 4,7 of 5