Saltar al contenido

Wasmachine Hoes

Wasmachine Hoes

Hebt u een wasmachine gekocht en wilt u er zo goed mogelijk voor zorgen? Een wasmachine hoes is perfect om te voorkomen dat hij stoffig wordt en beschadigd raakt door andere huishoudelijke voorwerpen. Wij stellen u de beste opties op de markt voor en lichten alle voordelen ervan toe.

Wat is een wasmachine hoes?

Een wasmachine hoes is een beschermhoes voor uw wasmachine. De buitenkant van de wasmachine wordt met dit type hoes omwikkeld, zodat hij nog een paar jaar meegaat. De bescherm hoes beschermt de wasmachine tegen dagelijks stof, toevallige krassen en het weer.

Dit hangt natuurlijk ook af van waar je het plaatst en hoe voorzichtig je thuis bent. Met deze hoes lost u niet alleen het probleem van de bescherming op, maar voegt u ook eenvoud of kleur toe aan uw ruimte. De wasmachine is onmisbaar in elk huis, maar het is aan u om te beslissen of u hem als zodanig wilt hebben of dat u hem wilt camoufleren tussen de andere meubels.

Beste Wasmachine Hoes

Soorten hoezen voor wasmachines

Wat de soorten hoezen voor wasmachines en droogtrommels betreft, is er een grote verscheidenheid aan modellen beschikbaar, afhankelijk van verschillende factoren en kenmerken, zoals de toegang tot de laadruimte, het gebruikte materiaal, het ontwerp of het type sluiting, onder andere

 • Afhankelijk van de toegang tot de laadruimte: er zijn in principe twee soorten hoezen voor wasmachines, die voor modellen met voorlader en die voor modellen met bovenlader.
 • Naar materiaal: de meest gebruikte materialen bij de vervaardiging van wasmachinepanelen zijn rubber en stof, hoewel er ook andere materialen op de markt zijn, afhankelijk van de fabrikant.
 • Volgens het ontwerp: er zijn eenvoudigere modellen die in één kleur zijn vervaardigd, terwijl andere hoezen verschillende soorten prints hebben, zoals geometrische figuren, bloemmotieven, leuke ontwerpen… Er zijn verschillende kleuren voor verschillende smaken, nooit beter gezegd dan dat.
 • Afhankelijk van het soort sluiting: de twee belangrijkste soorten sluiting zijn klittenband en ritssluiting, hoewel de eerste optie niet wordt aanbevolen omdat de geboden bescherming niet zo effectief is, aangezien de wasmachine meer wordt blootgesteld aan stof, water of andere vloeistoffen.

Voordelen en nadelen van de wasmachine hoes

Voordeel
 • Beschermt de wasmachine tegen vloeistoffen, vlekken en krassen
 • Kan worden afgestemd op de kleur van de kamer waarin het zich bevindt of op de rest van de toestellen
 • Voorkomt roest en slijtage van de lak van de wasmachine
 • Gemakkelijk te installeren en te hanteren
 • De wasmachine kan worden gebruikt met het deksel erop
Nadelen
 • Moet van tijd tot tijd worden schoongemaakt of gewassen
 • Materiaal kan slijten door reiniging
 • Ze zijn niet duur, maar het is een extra uitgave bovenop de prijs van de wasmachine

Hoe maak ik de hoes van mijn wasmachine schoon?

Naarmate de tijd verstrijkt, zult u zien dat de hoes van uw wasmachine steeds vuiler wordt. U moet het van tijd tot tijd wassen (2-3 maanden). Neem een schone doek uit het huis en maak die vochtig. Wrijf het dan zachtjes over het deksel van de wasmachine. Je kunt erop leunen zonder het te verwijderen. Beschermhoezen met kleurrijke motieven blijven zo beter zitten.

Als u nog steeds denkt dat uw beschermer verder gereinigd moet worden, stop hem dan in de wasmachine. Je hoeft je machinehoes natuurlijk niet elke dag te wassen. Eén keer per maand is voldoende om schimmel en meeldauw te voorkomen.

Standaard maten

De hoezen die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn meestal universeel en hebben de juiste afmetingen om zich aan te passen aan elk type wasmachine. Sommige universele modellen hebben zelfs ingebouwde verstelbare riemen waarmee u de positie van de hoes kunt aanpassen aan de grootte van uw wasmachine.

Hoewel de afmetingen van wasmachines variëren afhankelijk van het model en het merk, zijn er enkele standaardmaten waarbij rekening wordt gehouden met de hoogte, breedte en diepte. Voor wasmachines met voorlader zijn de gebruikelijke afmetingen 85 cm hoogte x 59,5 cm breedte x 55 cm diepte; voor modellen met bovenlader zijn de meest gebruikte afmetingen 90 cm hoogte x 39,5 cm breedte x 60 cm diepte.

Wasmachine hoes waar te koop

Niet veel online winkels verkopen wasmachinehoezen. Ze zijn zeer nuttig, maar niet zo populair in de industrie. Daarom raden wij u aan onze lijst met de beste wasmachine hoes te bekijken en het ontwerp te kiezen dat u het mooist vindt. Vergelijk hun afmetingen en houd rekening met de kleur van uw muren en andere meubels in de kamer, om de beste optie voor u te kiezen. Veel geluk!