Saltar al contenido

Wasmachine Onderdelen

Wasmachine Onderdelen

Misschien uit nieuwsgierigheid, behoefte aan technische informatie of omdat u op het punt staat uw eigen wasmachine te repareren wilt u weten hoe dit apparaat van binnen is gemaakt. Gefeliciteerd! u heeft de beste online gids voor u liggen om al uw twijfels weg te nemen.

Deze gids is gemaakt door technische experts in wasmachines om een volledig betrouwbare analyse te zijn. Zodat de informatie die wij u geven over de functies en de verschillende wasmachine onderdelen om deze grondig te kennen en om een succesvolle reparatie te kunnen uitvoeren in het geval dat u deze nodig heeft.

Hoe Werkt Een Wasmachine Technisch Gezien?

De elektromotor draait de wastrommel door een band om water, wasmiddel en wasgoed te mengen voor het wassen. Vanaf het bedieningspaneel kunt u de soorten wasgoed programmeren, afhankelijk van het type kleding, het type wasmiddel en zelfs het type water.

Bekijk de infografiek met de belangrijkste wasmachine onderdelen, zodat u op een eenvoudige manier begrijpt wat de structuur van dit belangrijke apparaat is. Wij herinneren u eraan dat er weliswaar top-openingswasmachines en frontopeningswasmachines zijn, maar dat de belangrijkste onderdelen in principe hetzelfde zijn.

Wasmachine Onderdelen Die Het Meest Verslijten

Als u zich afvraagt wat de wasmachine onderdelen zijn, moet u zich echt afvragen welke componenten het meest waarschijnlijk falen, want niet alle onderdelen werken hetzelfde in een wasmachine. Sommige hebben na maanden of jaren speciaal onderhoud nodig en dan zult u erachter komen welke daarvan.

Laten we beginnen met de onderdelen die het meest vatbaar zijn voor defecten. Want we willen heel goed uitleggen welke elementen het vaakst technisch personeel nodig hebben om ze te repareren.

Wasmachine Pomp

De wasmachine pomp is een van de meest arbeidsintensieve onderdelen in de wasmachine en is verantwoordelijk voor het uit de trommel duwen van het water.

Wasmachine Deur Sluiten

Zonder twijfel is de optimale werking van een deurslot van een wasmachine niet onderhandelbaar. Omdat het een veiligheidskwestie is en gelukkig benadrukken de meest erkende merken dit gebied door het ontwikkelen van technieken en systemen die de veiligheid van mensen met betrekking tot wasmachines en drogers voortdurend verbeteren.

Condensator

De motoren van de wasmachines zijn uitgerust met 1 tot 2 condensatoren die dienen om de motor te helpen bij het starten en voor enkele extra handelingen tijdens de hele wasbeurt.

Dit wasmachine onderdelen valt meestal uit wanneer de stabilisator of het netfilter zijn werk niet goed doet of wanneer vocht uit de omgeving het interne systeem van de onderdelen van een wasmachine begint aan te tasten. U kunt nu zien wat er is gebeurd met de wasmachine die u gaat repareren.

Watertoevoer- En Afvoerslangen

Er zijn meestal 2 watertoevoerslangen in totaal; warm en koud, plus een afvoerslang. Deze wasmachine onderdelen hebben meestal een lange levensduur zolang ze niet worden blootgesteld aan mechanische spanning of wrijving.

Deze buizen voor het invoeren van water ontvangen de vloeistof van een externe bron en leiden het naar de plaats waar het wordt verzameld in de wasmachine en waar de temperatuur zal worden bepaald zijn temperatuur, deze taak van het temperen van het water zal worden uitgevoerd door de weerstand die op zijn beurt doet wat de microprocessor bestel.

Hier brengen wij u de beste afvoerslangen wasmachines op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!

Electrolux E2WDA250B afvoerslang 2,5 m

✅ De Electrolux E2WDA250B is een afvoerslang die het water afvoert van je wasmachine of vaatwasser. Je installeert hem met een recht-rechtconnector, dit is het uiteinde dat op de slang zit. De slang is 2,5 meter lang en heeft een diameter van 19-21 millimeter.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

BlueBuilt Afvoerslang (1,5 Meter) Met Verlengstuk Voor Wasmachines En Vaatwassers

✅ De BlueBuilt afvoerslang met verlengstuk is geschikt voor wasmachines en vaatwassers. De afvoerslang is 1,5 meter lang en sluit je dankzij het verlengstuk op een bestaande slang aan. Handig wanneer je afvoer net te ver van je wasmachine of vaatwasser zit. Je zet de verlenging met 2 ringen vast, zodat er geen water lekt.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Rubberen Mouwen

De rubberen hulzen voorkomen waterlekkage, maar je moet heel voorzichtig zijn met het mogelijke verschijnen van schimmel op deze klemmen. Bij de deur of de afvoer is het zeer belangrijk dat de hulzen in de best mogelijke staat zijn, geef ze een periodieke reiniging om dit te bereiken.

Bontvalfilter Voor Wasmachines

In alle boven- en voorladers wordt het pluizenfilter gebruikt, zodat het water tijdens het wasproces steeds door dit element heen stroomt en alle wasmachine onderdelen verontreinigingen vasthoudt en niet terugkeert naar de kleding.

De wasmachinefilter doet een rustig maar belangrijk werk dat niet moet worden onderschat, omdat het een efficiënte aanvulling is op het werk van het water en het wasmiddel om uw kleren vrij te laten van haren, pluizen en andere kleine resten.

Het komt vaak voor dat door nalatigheid van de gebruiker het niet alleen wordt gedekt, maar het vult de schaal, reden waarom een periodieke maandelijkse reiniging wordt aanbevolen om de beste prestaties van de wasmachine en de maximale kwaliteit in elke wasbeurt te garanderen of in ieder geval om het te vervangen zodra het niet meer goed werkt.

Waterinlaat Magneetventiel Wasmachine

Het elektroventiel voor het vullen van de wasmachine is een elektrisch apparaat dat de bevelen van de drukschakelaar opvolgt en het openen of sluiten van het water uitvoert. Dit apparaat is zeer belangrijk voor een efficiënt waterverbruik en hoewel het een paar keer kan worden beschadigd, is de reparatie ervan zeer eenvoudig.

Omdat het het eerste wasmachine onderdelen is dat water van buitenaf krijgt, heeft het te maken met de onzuiverheden van hetzelfde en daarom is een maandelijkse periodieke reiniging nodig om optimale prestaties van de wasmachine te garanderen.

Wasmachine onderdelen

Powerline Filter Voor Wasmachine

Het netspanningsfilter van een Bosch, LG, Samsung of een ander merk wasmachine is betaalbaar en dient om het elektronische bord te beschermen tegen elektrische pieken of «onzuiverheden» van het externe netwerk en om het om te leiden naar de aarde of de grond. Het moet niet worden verward met de condensator die een soortgelijke, maar veel meer fundamentele structuur heeft.

Een typische storing in het ruitensproeier ontstoringsfilter is dat het van de zijkant scheurt of vonken produceert en zo de elektrische continuïteit tussen de ingang en de uitgang verstoort, als er hitte, vonken of rook wordt gedetecteerd, moet het onmiddellijk worden vervangen.

Wasmachine Motor

De wasmachine motor is de propeller van dit apparaat, deze wordt gevoed door elektrische energie en is het belangrijkste onderdeel van het interieur van een wasmachine. Het wordt bestuurd door het brein, de processor, zodat het de ontelbare programma’s uitvoert die een wasmachine en zijn vele wasmogelijkheden kan hebben.

Het bevindt zich meestal in het achterste gedeelte van de wasmachine en er zijn merken van wasmachines zoals LG die met hun motoren (in hun geval Direct Drive Motors) het geluid en de trillingen sterk minimaliseren omdat de onderdelen van een state-of-the-art wasmachine motor componenten zijn met geminiaturiseerde en geperfectioneerde technologie in vergelijking met wasmachines en drogermotoren van slechts 10 jaar geleden of minder.

We gaan niet alle onderdelen van een wasmachine motor beoordelen, omdat de huidige trend is dat wanneer u een wasmachine of droger van de meest bekende merken op de markt koopt, deze wordt geleverd met een garantie van 10 jaar op de motor. Houd in gedachten om deze functie te eisen als u overweegt een nieuwe wasmachine te kopen.

Als een wasmachine motor vastzit en niet meer draait en je wilt een economische oplossing misschien moeten we praten over gebruikte wasmachine motoren, maar we raden alleen aan om in te gaan op deze zaak als je veel van het onderwerp te controleren als iemand met ervaring kan gemakkelijk te onderzoeken, maar zo niet dan herinneren we u eraan dat soms de goedkope is duur.

Voedingskabel

Deze kabel is meestal een van de meest defecte door problemen met de stekker. Gelukkig is het opsporen van het falen ervan zeer eenvoudig, want alleen al door te letten op hete, zwarte of volumineuze gebieden kunt u beslissen of u deze voedingsstekker wilt behouden of wijzigen.

Microprocessor, Controlekaart Of Wasmachine Moederbord

Alle elektrische onderdelen van een wasmachine worden aangestuurd door een moederbord of speciaal bedieningspaneel waarop meestal alle was-, centrifuge- en droogprogramma’s zijn voorgeladen.

Met andere woorden, deze elektrische regelmodule is het brein van ons apparaat. Deze besturingskaart bevat alle functies en programma’s die de wasmachine kan draaien en is daarom van vitaal belang.

Drukschakelaar Van De Wasmachine

Als u zich afvraagt wat de drukschakelaar op een wasmachine is, is het de sensor die het waterniveau in de wastrommel detecteert. Dus het is een zeer belangrijk, maar gemakkelijk te vervangen onderdeel.

Deze drukschakelaar, geeft opdrachten via de kaart aan het elektroventiel van de watertoevoer en beperkt de hoeveelheid vloeistof die in de wasmachine terechtkomt volgens het programma of de functies die we hebben gekozen.

Aangezien het een element in constante activiteit is, heeft het een zekere neiging om de contacten te verbreken na enkele jaren van gebruik, maar het is gemakkelijk te vervangen. Uiteraard hebben we alle soorten drukschakelaars voor de wasmachine die u nodig heeft.

Weerstand

Het verwarmingselement is verantwoordelijk voor het verwarmen van het water in de wasmachine en is een van de elementen op deze lijst die de minste kans heeft om te falen of te verbranden. Een veelgemaakte fout is te geloven dat het moet worden gerepareerd als het echt de thermostaat is, waarmee je als team werkt, dat werkt niet goed. De weerstand bevindt zich tussen de trommel en de emmer van de wasmachine.

Timer Of Scheduler

Ook wel een timer genoemd. Het is de mechanische knop die oude wasmachines vroeger hadden en die sommige moderne wasmachinemodellen nog steeds hebben, en het werkt met een intern klokmechanisme.

De reparatie is eenvoudig als je veel ervaring hebt en zo niet, dan raden we je aan om heel voorzichtig te zijn bij het repareren of vervangen. Het is een van de meest complexe, maar niet gevaarlijke, onderdelen wasmachine om te repareren.

Thermostaat

Het werkt als een team met de weerstand geregeld zijn temperatuur en het vermijden van een overbelasting. Er zijn meestal regelbare thermostaten op het voorpaneel van de wasmachine.

Wasmachine Transmissie

Het is de schakel tussen 2 zeer belangrijke elementen van de wasmachine: de motor en de trommel. De transmissie ontvangt de beweging van de motor door een katrol en gebruikt deze energie om de trommel te starten en de kleding te wassen.

De sleuf schacht wasmachine overbrenging, die het meest voorkomt, werkt op hoge snelheid en heeft de vorm van een tol, zodat u deze snel herkent.

Delen Van Een Wasmachine Met Langere Levensduur

Het is tijd om al die verschillende onderdelen van een wasmachine of droger te controleren die meestal lang meegaan en in sommige gevallen, zoals de trommel, perfect kunnen werken gedurende de hele levenscyclus van uw wasmachine. Laten we verder gaan!

Wasmachine trommel

Schokdempers

Dit zijn veren om de slijtage te verminderen die wordt veroorzaakt door mechanische werkzaamheden in wasmachines. Ze minimaliseren het geluid en het schommelen binnenin bij het dragen van de trommel, de kleding, het water en de binnenemmer.

In de nieuwste versies van wasmachines heeft het dempingssysteem een belangrijke kwalitatieve sprong gemaakt dankzij de nieuwe ontwerpen en gebruikte materialen.

Trommel

Dit is een van de grootste elementen van een wasmachine, omdat hier water, kleding en wasmiddel worden gemengd. Het is de zichtbare cilinder in de wasmachine met meerdere kleine gaatjes waar het water doorheen gaat tijdens het wassen.

Het is verbonden met de motor via de transmissie en hoewel vroeger de trommels van plastic konden worden gemaakt. Hebben de beste wasmachines vandaag de dag roestvrijstalen trommels die een lange levensduur garanderen.

Als u zich afvraagt hoe u de binnenkant van de wastrommel kunt schoonmaken om de resten van de wasmiddelen te verwijderen. Is het bekend dat een zeer handige manier om dit te doen is door het uitvoeren van een wascyclus zonder kleren en met azijn. Deze oplossing voor het reinigen van uw wasmachine is 80% effectief.

Hoewel je dieper in de onderdelen van de trommel van een wasmachine kunt gaan, is het niet echt nodig, want of ze hebben bijna nooit problemen of het is erg moeilijk om reserveonderdelen voor hen te vinden, dus het is beter om het thema van de trommel en de interne elementen als een enkel stuk te nemen.

Huisvesting

Het is de wasmachine of het droger pantser. Deze structuur is de container voor de motor, de trommel, de processor en alle andere onderdelen van de wasmachine.

Het kan een ingang hebben voor de kleding die varieert afhankelijk van het type van de wasmachine; het kan een voorlader of een bovenlader zijn en dit bepaalt de vorm van de behuizing.

Wasmachine Trommel Behuizing

Dit zijn kleine, vierkante stukjes die de trommel en de emmer in de behuizing van de wasmachine ondersteunen.

Wasmachine Riem

Deze riemen zijn onmisbaar, omdat ze de trommel met onze kleding verbinden met de motor die de was door de versnellingsbak aandrijft.

Emmer

Dit soort gigantische emmer is de trommelcontainer. Het houdt de veranderingen in het waterniveau in de trommel vast en is zelden aan vervanging toe. Het heeft één of enkele gaten in de bodem om de trommel aan te sluiten op de transmissie en voor de waterafvoer.

Wasmiddel Tank

Dit zijn de kleine afneembare bakjes waarin we het wasmiddel, de zeep, de wasverzachter, enz. Zullen plaatsen die de wasmachine gedoseerd zal gebruiken tijdens elke wasbeurt. Ze zijn meestal te vinden op de linker bovenzijde van de wasmachine.

Waterfilter

De waterfilter van de wasmachine bevindt zich in de leiding of de afvoerpomp en heeft als functie om onzuiverheden of voorwerpen in het water vast te houden voordat ze worden weggegooid.

Het is gemakkelijk te verwijderen omdat het zich regelmatig bevindt in het onderste gedeelte van de horizontale ladingsringen en de regelmatige maandelijkse reiniging is de sleutel om het water dat we verwijderen zo schoon mogelijk te verwijderen.

Bedieningspaneel Drukknoppen

Het is bekend bij veel technische experts dat dit een van de onderdelen was van een Samsung wasmachine die het meest tekort schoot in de modellen van 2014 en 2015. Maar gelukkig heeft het hele huidige assortiment vanaf 2016 dit fabricageprobleem gecorrigeerd.

Moderne bedieningspanelen voor de wasmachine hebben een groot aantal interne contacten die zelden defect raken. Dit is zonder twijfel het meest duurzame van de wasmachine onderdelen.

Veiligheidselementen In Wasmachine Onderdelen

Misschien is dit wel een van de belangrijkste punten in deze analyse van de onderdelen van een wasmachine; de volgende onderdelen van een automatische wasmachine vervullen de zeer belangrijke missie om te zorgen voor mensen en kinderen, met name van ongevallen.

Het is raadzaam om een betrouwbare specialist (zoals onze technici bij u in de buurt) in te huren om gecertificeerde onderdelen van de wasmachine te krijgen. Het incident volledig te repareren en deze kritische punten in perfecte staat achter te laten in uw wasmachine.

  • Deursluiting
  • Huisvesting
  • Thermostaat

Wat Is Technisch Gezien Een Wasmachine?

De wasmachine is een apparaat dat voor huishoudelijk of industrieel gebruik kan worden gebruikt en dat de vuile kleren op een geautomatiseerde manier wast en afvoert. Het werkt met een proces dat sterk lijkt op dat van drogers en wasmachines.