Saltar al contenido

Afmeting Wasmachine

Aftmeting Wasmachine

Twijfelt u aan de afmeting wasmachine? Maak u geen zorgen, wij helpen u bij uw keuze, dus voordat u uw nieuwe wasmachine kopen, moet u rekening houden met deze belangrijke aspecten met betrekking tot de afmetingen wasmachine:

  • De ruimte die je hebt, vooral de breedte van de wasmachine.
  • Het aantal kilo’s wasgoed dat je nodig hebt. Er zijn machines die van 5 kilo tot 17 kilo wassen.
  • Het type installatie dat u nodig heeft voor uw wasmachine, dat wil zeggen een gratis installatie-wasmachine of een geïntegreerde wasmachine.

Afmeting Wasmachine: De Beste Aanbiedingen En Maten

Als u op zoek bent naar de ideale maat voor uw wasmachine, vindt u hieronder een lijst met de beste wasmachines op de markt in elke maat tegen de beste prijs. Ga naar een van de volgende aanbiedingen door op een van de onderstaande links te klikken.

Mini Wasmachines


Mestic MW-120

✅ Met de Mestic MW-120 stapelt uw wasgoed zich niet op terwijl u kampeert. De miniwasmachine heeft een laadvermogen van 3,5 kg. Dankzij de borstelloze motor heeft u weinig last van lawaai. Sluit voor gebruik de watertoevoerslang aan op een kraan. De andere kant van de slang wordt aangesloten op de wasmachine. Open de kraan en laat voldoende water in de plastic trommel lopen. Voeg het wasmiddel toe via de klep. Voor zeer vuil wasgoed stelt u de timer in op 12 of 15 minuten. Draai na het wassen aan de knop om het vuile water af te voeren. Wring het wasgoed uit met de centrifugeertimer en kies een spoeltijd. Om uw kleding echt schoon te krijgen, herhaalt u deze stappen zonder wasmiddel.
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Salora WMR5350

✅ De Salora WMR5350 is ideaal als je niet genoeg ruimte hebt voor een groter model. De compacte miniwasmachine is 63,5 cm hoog en 38 cm breed. Dankzij het kleine formaat is deze wasmachine zeer geschikt voor studentenkamers. U kunt de machine ook gemakkelijk in een caravan of camper plaatsen, zodat u uw eigen was kunt doen op de camping. U kunt tot 4,6kg wasgoed in de trommel wassen. Dit is genoeg voor 1 persoon. Wilt u uw wasgoed draaien? Neem de helft van uw wasgoed mee naar buiten. De wasmachine draait een paar dingen tegelijk.
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Kleine Wasmachines (45 – 55 cm)


Haier HW80-B14979

✅ De Haier HW80-B14979 is een stille wasmachine dankzij de borstelloze Direct Motion motor. U kunt hem eenvoudig in de buurt van uw woonkamer of slaapkamer plaatsen. Zo kunt u niet alleen geruisloos, maar ook zuinig wassen. De wasmachine is 40% efficiënter dan een A+++ energielabel. Met een laadvermogen van 8 kilogram heeft u voldoende ruimte voor de was van een gezin met één of twee kinderen. U kunt kiezen uit 14 wasbeurten, bijvoorbeeld voor wol, gymnastiekkleding en babykleding. Daarna kunt u de SteamPlus-cyclus gebruiken om rimpels te verminderen. Dit is handig omdat u dan minder hoeft te strijken. Als de machine aanstaat, ziet u de resterende minuten op het digitale display. U selecteert hier ook het aantal graden en rotaties.
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Candy Smart CS 147TXME/1-S

✅ De Candy Smart CS 147TXME/1-S is een zeer energiezuinige wasmachine met een A+++-40% energielabel. Dat betekent dat deze machine 40% energiezuiniger is dan een machine met een A++++ energielabel. Door een energiezuinige wasmachine aan te schaffen, bespaart u jaarlijks behoorlijk wat geld. De machine heeft een laadvermogen van 7 kilogram. Dat is genoeg voor een huishouden van 1 of 2 personen. U kunt uw wasmachine controleren met de app. Zo houdt u de toestand van de filters, de deurvergrendeling en de motor in de gaten.
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT
Bekijk Product

Middelgrote Wasmachines (55 – 65 cm)


AEG L8FB86ES

✅ De efficiënte A+++-50% AEG L8FB86ES is geschikt voor huishoudens van 3 tot 4 personen dankzij het laadvermogen van 8kg. De ladingssensor meet exact hoeveel wasgoed in de trommel wordt geplaatst en past het water- en energieverbruik hierop aan. De 10 verschillende wascycli zijn geschikt voor elk type wasgoed. Dankzij de ÖKOMix-technologie worden wasmiddel en water gemengd, zodat het zich beter over uw wasgoed kan verspreiden. Hierdoor kunt u ook op lage temperaturen wassen, waardoor u energie bespaart. De wasmachine is 50% efficiënter dan A+++.
BEKIJK PRODUCT

Bosch WAN28275NL

✅ Of het nu gaat om kledingstukken, gymnastiekkleding, wol, katoen of zijde: de Bosch WAN28275NL heeft voor elk type wasgoed een speciale cyclus. U kunt kiezen uit 14 wascycli met de draaiknop, waaronder kledingstukken, wol en gymnastiekkleding. Daarna kunt u via het display de gewenste temperatuur en het aantal omwentelingen kiezen, met een maximum van 1400. De wasmachine heeft een laadvermogen van 8 kilogram, wat geschikt is voor een huishouden van 3 tot 5 personen. Het apparaat is voorzien van een EcoSilence Drive motor, zodat u weinig last heeft van trillingen en geluid. Bent u een verloren sok tegengekomen, maar heeft u de machine net opgestart? Met de herlaadfunctie kunt u de cyclus pauzeren en snel wat wasgoed toevoegen.
BEKIJK PRODUCT

Grote Wasmachines (65 – 75 cm)


SAEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

✅ Met de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose gebruikt u altijd precies genoeg wasmiddel en wasverzachter. De wasmachine doseert dit automatisch, zodat uw kleding langer mooi blijft. Gemakshalve kunt u uw eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Naast de automatische dosering kunt u ook handmatig doseren. Gebruik de AEG Care app om een wasadvies te krijgen op basis van wat u wilt wassen. De app stuurt dan de juiste instellingen naar de wasmachine. Dankzij de app heeft u naast de gebruikelijke 24 wasbeurten ook de beschikking over extra wasbeurten, zodat u altijd de juiste behandeling klaar heeft. Na een wascyclus kunt u met ProSteam kreuken verminderen, zodat u minder hoeft te strijken. Via de app kunt u precies zien hoe lang het duurt voordat de cyclus klaar is.
BEKIJK PRODUCT

Samsung WW90T636ALH Autodose

✅ Met de Samsung WW90T636ALH kunt u de kleding van 5 personen of meer voordelig wassen. De EcoBubble techniek maakt van een mix van water, wasmiddel en lucht krachtige bubbels. Deze dringen diep door in uw wasgoed en spoelen uw kleding af met water van 15 graden Celsius. Op deze manier zien uw gekleurde T-shirts er langer goed uit. U zult ook nooit meer teveel wasmiddel gebruiken, want u hoeft de wasmiddellade maar één keer per maand bij te vullen. Dankzij Autodose doseert de wasmachine de juiste hoeveelheid wasmiddel per lading. Selecteer de SuperSpeed-cyclus om een halve lading in 59 minuten te laten lopen. Zo kunt u in een handomdraai uw favoriete outfit weer aantrekken. Met het A+++-30% energielabel bespaart u 30% meer dan met een A+++ machine.
BEKIJK PRODUCT

Afmeting Wasmachine: Wat Voor Soort Wasmachines Zijn Er?

Afhankelijk van de indeling van de deur zijn de volgende soorten wasmachines beschikbaar:

  • Voorlader wasmachine: Bij dit type wasmachine bevindt de deur zich aan de voorzijde van de machine. Dit is het meest voorkomende type wasmachine in woningen. Het wordt geïnstalleerd waar we maar willen, dat wil zeggen onder het werkblad of op het buitenterras van de keuken. De waslading varieert van 5 kg tot 17 kg. Net als uw vaatwasser kan een wasmachine met voorlader bijna overal worden geplaatst waar een wateraansluiting, een aftappunt en een elektrische aansluiting zijn. De afmetingen wasmachine is vrij standaard, aangezien deze meestal ongeveer 60 cm breed, 83 cm hoog en 60 cm diep is. In dit type wasmachine vindt u zowel de vrij installeerbare als de integreerbare wasmachines. In dit type wasmachine vindt u zowel de vrij installeerbare als de integreerbare wasmachines.
  • Bovenlader wasmachine: De deur zit bovenop de wasmachine en kan logischerwijs niet onder het werkblad worden geïnstalleerd. Het zijn ideale wasmachines voor plaatsen met beperkte ruimte voor hun locatie of voor ouderen of mensen met rugklachten. De capaciteit is kleiner dan die van de voorladers en ligt meestal tussen 6 en 7 kg wasgoed. Andere kenmerken zijn vergelijkbaar met die van voorlader wasmachines: energieklasse, centrifugesnelheid, enz. De afmeting wasmachine is ongeveer 40 cm breed, 90 cm hoog en 60 cm diep.

Afmeting Wasmachine Volgens De Breedte

Past mijn nieuwe wasmachine? Natuurlijk wel. Maar neem eerst het meetlint en meet waar u het moet leggen, zodat er ruimte is om de deur te openen en ruimte voor de elektrische bedrading en de waterleidingen achterin.

Wees precies! Als de wasmachine onder het aanrecht moet gaan en 1 mm breder is, zult u deze moeten vervangen of het gat moeten aanpassen. Controleer de afmetingen wasmachine van uw huidige model of het gat waar u uw nieuwe wasmachine wilt plaatsen. Als het op het terras moet worden geplaatst, moet u geen probleem hebben.

De Afmeting Wasmachine En De Breedte Wrvan Is verdeeld In 2 Types

  • De 60 cm brede wasmachines. Dit is de meest voorkomende grootte in huizen en die met de grootste omvang en wascapaciteit. Er zijn wasmachines met een capaciteit tot 17 kg, waardoor het effectiever en gemakkelijker is om kleding te wassen in een groot gezin. In sommige van deze wasmachines kunt u ze met of zonder beschermhoes installeren, waardoor de hoogte ongeveer 2-3 cm kan variëren. Er zijn zowel vrijstaande 60 cm ringen als 60 cm integreerbare ringen.
  • De 40 cm brede wasmachines: het is de ideale maat voor plaatsen met weinig ruimte, voor huizen waar één persoon, een stel of iemand met ouderdoms- of lumbaalproblemen woont. De prestaties en de waskracht zijn vergelijkbaar met die van de 60 cm wasmachines, maar hebben een compacter en slanker ontwerp. Het draagvermogen is 6-7 kg. Het is raadzaam om uw ruimte goed te meten om er zeker van te zijn dat deze past. De hoogte- en dieptemetingen zijn vergelijkbaar met de 60 cm ringen. U vindt hier alleen top-loading wasmachines met 40 cm vrije installatie.
Soorten wasmachines Afmetingen wasmachine Draagvermogen (kg) Type installatie
Voorlader wasmachine Breedte: 59,5 – 60 cm
Hoogte: 81,8 – 85 cm
Diepte: 55 – 64 cm
5 kg – 17 kg Onder de werkblad of vrij
Bovenlader wasmachine Breedte: 40 cm
Hoogte: 89 – 90 cm
Diepte: 60 cm
6 kg – 7 kg Vrij

U hebt meestal een paar centimeter ruimte nodig achter uw wasmachine om de afvoerslang en de waterslang op te vangen en wat ventilatieruimte vrij te maken.

Houd er rekening mee dat de totale hoogte van de wasmachine kan worden aangepast door de poten te verstellen tot ongeveer 2 cm. Dit zal u helpen om het perfect aan te passen als u het onder uw aanrecht plaatst.

Afmeting wasmachine

Afmetingen wasmachine 60 cm (ca.)

Afmetingen wasmachine

Afmeting wasmachine 40cm (ca.)

Afmetingen Wasmachine Volgens Hun Diepte En Hoogte

U dient ook rekening te houden met de hoogte- en dieptemetingen van de wasmachines. Als het een voorlader wasmachine is en zich onder het aanrecht bevindt, is het belangrijk dat u de afstand van de vloer tot de bodem van het marmer of de Silestone in uw keuken meet.

Als u kiest voor een bovenlader wasmachine, varieert de hoogte van 85 cm tot 90 cm, waarbij 90 cm de standaardhoogte is. Bij deze hoogte moet u de hoogte van de naar boven opengaande deur optellen, in dat geval kan de totale hoogte maximaal 130-140 cm bedragen.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de wasmachine met de verstelbare poten tussen 1 en 2 cm kan worden ingesteld.

Wat de bodemmeting betreft, moeten we aangeven dat deze het meest oscillerend is, want het minimum is 44 cm en het maximum is 76 cm, waarbij 60 cm de standaardmeting is. Als de wasmachine onder het keukenblad wordt geplaatst, meet u de diepte van uw werkblad en weet u de juiste grondmeting.

Voorlader wasmachine, hoogte en diepte (ca.)

Bovenlader wasmachine, hoogte en diepte (ca.)

De Beste Extra Grote Wasmachine

Als u een wasmachine nodig heeft met veel wascapaciteit, bieden wij u hieronder de beste extra grote wasmachine op de markt en tegen de beste prijs!


LG LC1R7N2

✅ Dit is een van de best beoordeelde extra grote wasmachines. Met een wascapaciteit tot 17 kilogram wasgoed kan hij zeer grote ladingen van allerlei aard aan. Hij wordt vaak gebruikt door grote gezinnen of sportclubs die elke dag veel wasgoed moeten wassen. Vind de beste prijzen hieronder:
BEKIJK PRODUCT

Afmeting Wasmachine Volgens De Fabrikant

We geven deze verschillen aan zodat ze als leidraad kunnen dienen bij uw beslissing of de maatregelen voor u belangrijk zijn.

Hoewel de totale afmetingen wasmachine zeer vergelijkbaar is, zijn er kleine verschillen tussen de fabrikanten waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van uw wasmachine.

De BSH-groep is een fabrikant van huishoudelijke apparaten die vrij veel homogeniteit biedt in de afmetingen wasmachines. De belangrijkste merken zijn Balay, Bosch en Siemens. Bij de 3 merken kunt u zien dat voor wat betreft de voorladers de maten zijn: hoogte van 84,8 cm, breedte van 59,8 cm en diepte van 55 cm tot 59 cm. Als we de afmeting van een bovenlader wasmachine controleren, is deze ook zeer vergelijkbaar: hoogte van 81,8 cm tot 82 cm, breedte van 59,5 cm tot 59,6 cm en diepte van 55 cm tot 55,5 cm.

Voor AEG, een prestigieuze Duitse fabrikant, zijn de afmetingen van de voorlader wasmachine: hoogte 85 cm, breedte 59, 6 cm en diepte 63,8 cm. Deze fabrikant heeft de machines met de laagste hoogte.

Beko, een fabrikant met een grote expansie op de Europese markt, de afmetingen van de voorlader wasmachines zijn: hoogte van 84 cm, breedte van 60 cm en diepte van 44 cm tot 76 cm. Zoals u kunt zien, is de dieptemeting nogal verschillend, afhankelijk van het model dat u kiest. Voor bovenladers zijn de afmetingen als volgt: hoogte van 82 cm tot 84 cm, breedte van 60 cm en diepte van 56 cm.

FAQ

Wat zijn de afmetingen van een wasmachine?

Normaal gesproken zijn wasmachines 60x85cm groot. De diepte hangt af van het gewicht dat ik heb, maar het is meestal 70 cm. Ontdek in ons artikel de verschillende maten wasmachines die er bestaan.

Hoe hoog is een standaard wasmachine?

De standaardhoogte van een wasmachine ligt meestal tussen 80 en 85 cm. Er zijn hogere machines, maar 70% van de wasmachines heeft deze hoogte als maximum.

Hoe breed is een normale wasmachine?

De breedte van een standaard wasmachine is meestal 60 cm. De meeste wasmachines zijn zo groot. Ontdek welke de beste zijn!

Evaluatie door onze lezers van deze productcatalogus: 4,8 of 5