Saltar al contenido

Afvoer Wasmachine

Afvoer Wasmachine

De afvoer wasmachine problemen vallen in een van de twee categorieën: ofwel loopt het water niet uit de wasmachine zelf weg, ofwel komt het water wel uit de machine maar kan het niet goed door de afvoer wasmachine pijpen stromen.

Een aantal verschillende specifieke problemen kunnen deze algemene problemen veroorzaken, en het stellen van een diagnose kan een lastige zaak zijn. Sommige problemen kunt u zelf oplossen, terwijl voor andere waarschijnlijk een beroep moet worden gedaan op een apparaatreparateur.

De Beste Afvoer Wasmachines

Hier brengen wij u de beste afvoer wasmachines op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!


BlueBuilt Y-afvoerset

✅ Met de BlueBuilt Y-vormige Afvoerset kunt u 2 afvoerslangen tegelijkertijd aansluiten op de waterafvoer. Met deze set kunt u het water afvoeren via één afvoer. De afvoerslang van uw wasmachine gaat in de grote opening, de afvoerslang van uw droger in de andere kleine opening. De diameter van het gat voor de afvoerslang van uw wasmachine is 40mm. De diameter van het gat voor de afvoerslang van uw droger is 20mm op het smalste gedeelte en 45mm op het breedste gedeelte. Houd er rekening mee dat de Y-vormige drain set alleen past op een rechte drain, niet een die onder een hoek is afgesneden.
BEKIJK PRODUCT

Scanpart Y-afvoerset

✅ De Scanpart Y-vormige afvoerset is geschikt voor het aftappen van water met 1 afvoer. Deze set maakt het eenvoudig om twee slangen aan te sluiten op een enkele afvoer. De diameter van de slang is 40-45mm. De set wordt geleverd met PVC-lijm.
BEKIJK PRODUCT

Het Diagnosticeren Van Het Probleem Van De Afvoer Wasmachine

Raadpleeg eerst de gebruikershandleiding van uw wasmachine. Het hoofdstuk over het oplossen van problemen kan u suggesties geven voor waarschijnlijke redenen voor afvoer wasmachine problemen. Sommige moderne wasmachines tonen foutcodes die het probleem voor u identificeren.

Als dit het probleem niet identificeert, observeer dan uw wasmachine terwijl deze een van de afvoercycli doorloopt. Als u de machine in actie ziet, zal waarschijnlijk een van de volgende problemen worden geïdentificeerd:

  • Verstopping in de rubberen afvoer wasmachine buis die van de wasmachine naar de afvoerbuis loopt.
  • Materiaal dat het filter of de waaiers van de waterpomp belemmert.
  • Een mechanische storing van de waterpomp.
  • Losse of gebroken aandrijfriem.
  • Defecte dekselschakelaar.
  • Verstopping in het afvoer wasmachine systeem.

Problemen Met Afvoer Wasmachine Slang

Als u de pomp van de wasmachine hoort werken, maar er komt geen water uit de machine, is het waarschijnlijk dat de rubberen afvoerslang die van de achterkant van de machine naar de afvoer wasmachine pijp of wastobbe loopt, verstopt is met doekvezels. Dit kan soms gebeuren nadat u voorwerpen zoals tapijten hebt gewassen, die veel stofvezels kunnen afgeven, of als de afvoer wasmachine slang is afgekneld. Als de slang verstopt is, kan het water uit de machine worden gepompt.

Om dit te testen, verwijdert u de afvoer wasmachine slang bevestigd en zorgt u ervoor dat deze vrij is. Een eenvoudige manier om te controleren of de afvoerslang helder is, is door er lucht doorheen te blazen. Als er niets de afvoerslang belemmert, is het probleem waarschijnlijk bij de wasmachine pomp. Als de slang versleten of slecht geknikt is, kan het vervangen van de slang het vermogen van de machine om water te pompen verbeteren.

Afvoerpomp Problemen

Als u de afvoerpomp kunt horen werken, en het klinkt alsof het werkt, kan het zijn dat er een stuk stof of een ander voorwerp het pompmechanisme belemmert. Om dit te verhelpen, moet u de machine uitschakelen en aftappen en vervolgens het wasmachine paneel verwijderen om de waterpomp te onderzoeken. De pomp zelf kan verstopt zijn, of de verstopping kan in de gegolfde buis zitten die naar de pomp leidt.

De meeste pompen hebben afneembare deksels en binnenin bevindt zich een filterscherm op de pomp. Als dit scherm verstopt is met vuil, zal het schoonmaken ervan en het opnieuw monteren van de pomp het probleem waarschijnlijk verhelpen.

Bij bovenlader wasmachines bevindt de afvoerpomp zich meestal aan de achterkant van de wasmachine; bij voorlader wasmachines bevindt deze zich meestal aan de voorkant van de machine, onder de deur. Verwijder eventuele zichtbare pluisjes van de filterzeef en spoel deze af met water. Controleer ook de waaiers op de pomp en zorg ervoor dat ze vrij bewegen en niet vastzitten met een obstructie. Monteer de pomp en het afdekpaneel opnieuw en test dan de machine.

Als de pomp geen enkel bedrijfsgeluid maakt, of als u geen obstructies in de pomp of de afvoer wasmachine slang vindt, is het mogelijk dat uw waterpomp is uitgevallen en moet worden vervangen. Dit is normaal gesproken een klus voor een reparateur van een apparaat, maar het is mogelijk dat een ervaren huiseigenaar het onderdeel bestelt en de vervanging uitvoert.

Kieskeurig wasmachine

Aandrijfriem Problemen

De pomp wordt bediend door een aandrijfriem die om katrollen op de bodem van de wasmachine motor past. Als deze riem kapot is of niet strak om de katrollen zit, zal de wasmachine moeite hebben met het aftappen of kan het zijn dat de riem helemaal niet meer afloopt. Om dit te verhelpen moet u de machine op zijn kant omdraaien om de riem te onderzoeken. Huiseigenaren kunnen dit zelf doen, hoewel velen ervoor kiezen om een reparateur een reparatie van dit niveau te laten uitvoeren.

Problemen Met De Dekselschakelaar

Net onder het deksel of de deur van de wasmachine dient een kleine plastic schakelaar om aan te geven wanneer de deur gesloten is, zodat de machine kan werken. Als deze schakelaar defect is, kan het zijn dat de machine niet goed afvoert. Wanneer de deur open is en de machine draait, drukt u de schakelaar met de hand in en luistert u naar een klikkend geluid. Als u het niet hoort, is het mogelijk dat de schakelaar moet worden vervangen.

Problemen Met Het Loodgieters Systeem

Als het water met succes uit de machine wordt gepompt, maar vervolgens uit de afvoerbuis wordt gemorst of in de wastobbe wordt teruggeplaatst, dan is het probleem waarschijnlijk een traditionele afvoer wasmachine verstopping. Omdat kleine stofvezels routinematig door het systeem worden gespoeld, komt het vaak voor dat er afvoerverstoppingen ontstaan in de afvoerleidingen waar de wasmachine in afvoert.

Een verstopte afvoer zorgt ervoor dat het water weer in de standpijp terechtkomt en op de vloer wordt gemorst. Het leegmaken van de verstopte afvoer lost het probleem meestal op.

De afvoerslang van de wasmachine gaat ongeveer twee meter naar beneden in de standpijp voor de afvoer van het loodgieterswerk. (Bij sommige machines kan de afvoerslang gewoon aan de zijkant van een wastobbe worden vastgeklemd, hoewel dit geen acceptabele praktijk meer is). Van daaruit gaat het water dan in een afvoerput. De verstopping kan in deze vangputzone zitten, maar het kan ook verderop in de afvoerleiding zitten.

Om te bepalen waar de verstopping zich bevindt, vult u eerst de wasmachine met water. Draai de draaiknop naar de centrifuge- en afvoerstand en maak u klaar om het water af te voeren. Zet u op de plaats waar u de afvoerpijp kunt zien terwijl u nog steeds toegang heeft tot de draaiknop van de wasmachine. Door naar de standpijp te kijken, probeert u te zien hoe lang het duurt om het water weer in en uit de afvoerpijp te krijgen.

Meer tips

Let op: sta klaar om het aftappen van de wasmachine op elk moment te stoppen.

  • Als de wasmachine binnen enkele seconden terugloopt, is de verstopping waarschijnlijk erg dichtbij en kan deze worden opgeruimd met een kleine stroomafvoerslang die via de standpijp naar beneden wordt bediend. Mogelijk kunt u hem zelfs met een kleine handbediende slang verwijderen.
  • Als de drain enige tijd nodig heeft om terug te keren naar boven, dan is de blokkade enige afstand naar beneden in de regenpijp, misschien zelfs voorbij de drainval. In dit geval moet u een middelgrote drainslang door een clean-out gebruiken om de blokkering op te heffen.

De meeste mensen zijn niet in het bezit van de drainslangen die nodig zijn om dit soort stremmingen op te ruimen. Gelukkig kunnen ze per uur worden gehuurd bij woonwinkels voor verbetering en verhuur van gereedschap als u besluit het zelf te doen. Vaak zit er achter de wasmachine een schoonmaakfitting die gebruikt kan worden om de afvoerpijpen uit te slingeren.

Vond je de vorige modellen niet goed? Probeer deze Afvoer Wasmachine

Na een uitgebreide vergelijking van elke afvoer wasmachine hebben onze experts deze afvoer machine beoordeeld als de beste op de markt wat betreft de kwaliteit-prijs.


Scanpart PVC y-stuk afvoer

✅ De Scanpart PVC y-vormige afvoer is een dubbele afvoerpijp voor 2 afvoerslangen, waarmee u 2 afvoeren kunt veranderen in 1. De y-vormige afvoer is compatibel met 40mm afvoerpijpen en kan worden gebruikt voor wasmachines, warmtepompdrogers, condensatordrogers en vaatwassers. De afvoerpijp is eenvoudig te installeren en hoeft niet aan de afvoer te worden gelijmd.
BEKIJK PRODUCT