Saltar al contenido

Bovenlader Wasmachine

Bovenlader wasmachine

De wasmachine is al vele jaren geïntegreerd in het huis vanwege zijn primaire functie in het huishouden. Samen met de koelkast is het een vast en onmisbaar onderdeel van het huishouden. Het falen van het een of het ander leidt vaak tot een kleine ramp.

Het is voortdurend in ontwikkeling, op zoek naar betere prestaties en meer comfort. In dit laatste aspect zijn de hier geanalyseerde en vergeleken bovenlader wasmachine modellen superieur aan vele front-loading modellen.

Beste Bovenlader Wasmachines

Hieronder tonen wij u de beste bovenlader wasmachines op de markt. Grijp de kans en krijg ze voor de beste prijs via de volgende links!

AEG L6TB62K

✅ De AEG L6TB62K is een bovenlader wasmachine geschikt voor huishoudens van 1 tot 2 personen, en heeft een breedte van slechts 40 centimeter. Dankzij deze vormfactor past hij perfect in kleinere badkamers en wasruimtes. De wasmachine heeft een laadcapaciteit van 6 kilogram en de vuldeur zit bovenin. Hierdoor hoeft u niet voorover te buigen tijdens het laden en lossen van uw wasgoed. Speciale sensoren wegen uw kleding tijdens het wassen en passen de wascyclus daarop aan. Het proces verbruikt daardoor niet meer water en energie dan nodig is. Wilt u weten wanneer de was klaar is? U kunt precies zien binnen hoeveel minuten de was wordt gedaan op het display. Dankzij het SoftOpen-systeem kan de deur met één hand worden geopend.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Zanussi ZWY61225NW

✅ Buig nooit meer voorover om uw wasgoed in te doen, dankzij de bovenlader van de Zanussi ZWY61225NW wasmachine. De wasmachine is slechts 40 centimeter breed en 60 centimeter diep. Handig, als u niet veel ruimte heeft in uw badkamer of wasruimte. Met een laadvermogen van 6 kilo is deze machine geschikt voor huishoudens van 1 tot 2 personen. Minder wasgoed dan normaal? Dan past het Fuzzy Logic-systeem de wascyclus automatisch aan aan de hoeveelheid. Op het display ziet u hoeveel tijd er nog rest tot uw wasgoed klaar is.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Salora WMR5350

✅ De Salora WMR5350 is ideaal als je niet genoeg ruimte hebt voor een groter model. De compacte miniwasmachine is 63,5 cm hoog en 38 cm breed. Dankzij het kleine formaat is deze wasmachine zeer geschikt voor studentenkamers. U kunt de machine ook gemakkelijk in een caravan of camper plaatsen, zodat u uw eigen was kunt doen op de camping. U kunt tot 4,6kg wasgoed in de trommel wassen. Dit is genoeg voor 1 persoon. Wilt u uw wasgoed draaien? Neem de helft van uw wasgoed mee naar buiten. De wasmachine draait een paar dingen tegelijk.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

AEG L8TEN73 ÖKOMix

✅ De AEG L8TEN73 ÖKOMix heeft een ÖKOMix technologie. Dit zorgt ervoor dat het wasmiddel vooraf in water oplost, zodat de zeep gelijkmatiger wordt verdeeld en uw wasgoed schoner wordt. Met een laadvermogen van 7 kilogram heeft u voldoende ruimte voor de was van 1 of 2 personen. Ook handig is dat deze bovenlader wasmachine smaller is dan een gewoon model, zodat u er gemakkelijk een plekje voor kunt vinden. Heeft u deze keer niet zoveel wasgoed? De ProSense laadsensor past de duur van de cyclus aan de hoeveelheid wasgoed aan. Zo verbruikt u nooit teveel energie. Met de draaiknop kunt u kiezen uit 10 verschillende cycli, bijvoorbeeld voor outdoorkleding, dons en wol. U kunt ook eenvoudig de ProSteam-functie inschakelen, zodat u achteraf minder hoeft te strijken.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Werking Van De Bovenlader Wasmachine

Het fundamentele verschil in de werking van een voorlader wasmachine is dat deze door middel van roerwerken werkt. Dit is een algemene regel, aangezien er modernere, duurdere, hoogrenderende modellen zijn die deze niet hebben en met waaiers werken (we zullen de verschillen later zien).

Het besturingssysteem is daarom gebaseerd op messen die ¾ terugdraaien om een wervelwind te genereren die het wassen van kleding mogelijk maakt.

In het geval van voorlader wasmachines lijkt het proces sterk op de beweging van een autowiel. Een horizontale as waarop de trommel draait.

Voorlader Of Bovenlader Wasmachine?

Laten we beginnen met de bovenlader wasmachine.

 • Comfort: Zoals reeds opgemerkt, is er geen kleur in dit aspect. Het vermijdt rugbelasting, wat een zeer belangrijke reden is voor oudere mensen of mensen met rugpijn.
 • Weinig ruimte: Net zoals het zeer aan te bevelen is om redenen van leeftijd van degenen die het gebruiken, is het ook voor degenen die net genoeg ruimte hebben voor de installatie. Een bovenlader wasmachine is veel minder omslachtig dan een voorlader wasmachine.
 • Reparaties: In het geval van schade zijn ze over het algemeen veel goedkoper te repareren.
 • Rustig: De bovenlader wasmachine is tijdens de spincyclus stiller dan een voorlader wasmachine, die meestal nogal luidruchtig is en ook veel trilt. In het wasproces zijn de verschillen echter veel kleiner.
 • Onderweg toegevoegd: Niet echt aan te raden, maar je kunt wel vergeten kleding toevoegen, zelfs als de was al aan is. Je kunt stoppen, het kledingstuk gooien en verder gaan.
 • Veiligheid: Omdat de lading bovenop en bedekt is, is het voor de kleintjes of ondeugende huisdieren moeilijk om iets van hen te doen.

In het geval van voorlader wasmachine zijn de ‘pro’s’ over hun directe rivaal degenen die volgen:

 • Meer programma’s: Ze hebben een grotere verscheidenheid aan programma’s om de was aan te passen aan de kenmerken van de verschillende stoffen.
 • Meer capaciteit: Ze hebben meestal een grotere capaciteit voor het laden van kleding.
 • Efficiëntie: In termen van waterverbruik en elektriciteitskosten is front-loading efficiënter.
 • Esthetiek: De modellen zijn gevarieerder en op esthetisch gebied zijn er duidelijk winnaars.
 • Locatie: Ze kunnen onder een werkblad worden geplaatst en krijgen die ruimte in de keuken.
Wasmachine bovenlader

Met Roerwerk Of Met Waaier?

Zoals we al hebben gezegd, is het roerwerk de kern van de werking in een traditionele bovenlader wasmachine. Maar het is niet de enige. Er is ook het alternatief van de waaiers.

Laten we nu al zeggen dat het meest opmerkelijke en belangrijke verschil in hun prijs ligt. Degenen die gebruik maken van roerwerken zijn veel goedkoper. Het waaiersysteem heeft een kunststof of roestvrijstalen plaat (meer aanbevolen) aan de onderzijde van de kuip (intern frame) die turbulentie veroorzaakt.

Zo wordt de wasgoedlading geagiteerd. Om een idee te krijgen werkt het door middel van elektrische impulsen in de vorm van een shaker.

Een van de voordelen van de impulsen is dat het een grotere belastbaarheid heeft en onder de nadelen, dat de kleren door de bewegingen meestal behoorlijk gerimpeld eindigen.

Waar Moet Je Op Letten In Een Bovenlader Wasmachine?

 • Capaciteit: De lading van de kleding wordt gemeten in kilo’s. Om u een idee te geven, is een lading van 6 kg. ontworpen voor mensen die alleen of met een partner wonen. Vanaf drie leden wordt een minimumcapaciteit van 7 kg aanbevolen.
 • Centrifugatie: Specifiek, zijn snelheid gemeten in omwentelingen per minuut (rpm) of, dichterbij, markeert de bochten die hij maakt in die tijdseenheid. Uw bovenlader wasmachine wordt aanbevolen om tussen 1000-1600 te zijn.
 • Cyclusopties: Hoewel er minder wasopties zijn in vergelijking met geavanceerde frontladingmodellen, is het raadzaam om te kijken welke programma’s ze aanbieden.

Tips Voor Bescherming En Onderhoud

 • Sluiten: Controleer regelmatig of er geen resten op de deurafdichting van het apparaat zitten. Als er een residu is, kan het gemakkelijk worden verwijderd met een zachte tandenborstel.
 • Wasmiddellade: Om het in goede conditie te houden, is het raadzaam om het te verwijderen en elk compartiment met warm water af te spoelen. Gebruik de borstel om eventuele wasmiddelresten te verwijderen om de werking van uw bovenlader wasmachine te optimaliseren.
 • Trommel: Over het algemeen is het raadzaam om na elke wasbeurt de deur van de wasmachine een tijdje te laten staan om schimmelvorming te voorkomen. Voor de specifieke reiniging van de trommel is het het meest geschikt om één wasbeurt per maand te doen zonder kleding of wasmiddel op een temperatuur van 90º.
 • Pompzetfilter: Om het water eruit te laten komen hoeft u het alleen maar los te schroeven zonder het eruit te halen. Als het onderdeel eenmaal is geleegd, kan het worden verwijderd voor een grondige reiniging. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat er geen vuil zoals munten of knoppen in het kanaal achterblijven als u problemen in uw bovenlader wasmachine wilt voorkomen.

De Beste Bovenlader Wasmachine Op De Markt

Volgens onze rigoureuze analyse is dit de beste prijs-kwaliteitverhouding van de Samsung wasmachine op de markt van vandaag.

AEG L6TB73G

Aanbieding wasmachine

Met de AEG L6TB73G bovenlader wasmachine hoeft u niet meer voorover te buigen bij het in- en uitladen van uw wasgoed. U kunt de wasmachine vullen met 7 kilo kleding, genoeg voor een huishouden van 1 tot 2 personen. De ProSense-technologie weegt de lading met sensoren bij elke wasbeurt en past het programma daarop aan.

U zult nooit meer water of energie verbruiken dan nodig is. Het heeft een A+++ energielabel en kan ook in kleinere ruimtes met een breedte van 40 centimeter geplaatst worden. Heeft u haast; wilt u de was uitstellen? Met startvertraging kiest u zelf wanneer de wasmachine begint te wassen en dit kan tot 20 uur van tevoren worden ingesteld.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Belangrijkste Specificaties

Belastingscapaciteit: 7 kg | Toerentallen per minuut (RPM): 1300 toeren per minuut | Energielabel: A+++ | Spinnend geluidsniveau: 78 dB | Diepte: 60 cm

Voor- En Nadelen

✔️ De afmetingen maken de machine geschikt voor kleinere ruimtes.

✔️ De startvertraging maakt het mogelijk om de wascyclus te starten.

Met 7 kilogram heeft het een lager vulgewicht dan vergelijkbare wasmachines.

✔️ De ladingssensor weegt uw wasgoed en bespaart energie en water als de trommel niet helemaal vol is.