Saltar al contenido

Wat is een trekschakelaar voor uw wasmachine?

trekschakelaar wasmachine

Een trekschakelaar is een veiligheidsvoorziening die de startfunctie van de machine activeert door aan een hendel te trekken. Hij voorkomt dat de gebruiker per ongeluk de stroom inschakelt en voorkomt dat kinderen of huisdieren het apparaat gebruiken als het zonder toezicht is aangesloten.

Als u uw huidige trekschakelaar wilt repareren of vervangen, moet u de handleiding raadplegen voor de aanbevolen afmetingen en spanningsvereisten. Het vervangen van een schakelaar duurt meestal ongeveer een uur, tenzij u ongewone installatievereisten hebt. Haal altijd eerst de stekker uit het stopcontact voordat u begint.

Het is niet alleen belangrijk om de beste wasmachine te kopen, maar ook om hem goed te onderhouden.

Hoe werkt een trekschakelaar wasmachine?

Als je de wasmachine aan of uit wilt zetten, moet je eerst op een schakelaar drukken. Deze schakelaar is een veiligheidsvoorziening zodat je hem niet per ongeluk aanzet terwijl je in de buurt kleding aan het opvouwen bent.

Er zijn twee soorten trekschakelaar wasmachine: break-to-make en make-to-break. Een break-to-make schakelaar is de meest voorkomende; hij heeft een veer die, wanneer hij wordt losgelaten, het circuit voltooit om de machine te starten. Een maak-naar-breek schakelaar onderbreekt het circuit, tenzij u hem indrukt om het circuit te voltooien en de wasmachine te starten. Wanneer u op de «Start»-knop van de wasmachine drukt, voltooit u een elektrisch circuit dat de machine van stroom voorziet. Wanneer u op de «Start»-knop drukt, sluit de machine een elektrisch circuit dat de machine van stroom voorziet.

Beste Trekschakelaar Wasmachine 2023

Hoe sluit je een wasmachine aan op een trekschakelaar?: Hoe het te vervangen

Sluit de stroom naar de wasmachine af. Omdat u de stekker van de machine niet uit het stopcontact kunt halen, moet u de stroom afsluiten bij het servicepaneel. Het servicepaneel bevindt zich meestal in het huis, op een plek waar u gemakkelijk apparaten kunt aansluiten. Zoek de stroomonderbrekers voor de wasmachine en schakel ze uit. Verwijder de voorkant van de wasmachine om bij de schakelaar te komen. Maak de draden los en verwijder de oude schakelaar; zorg ervoor dat je de draden in dezelfde volgorde houdt als de oude schakelaar, zodat je weet waar ze heen gaan als je de nieuwe schakelaar installeert. Installeer de nieuwe schakelaar. Sluit de draden weer aan op de schakelaar en zet de wasmachine weer in elkaar.

Waar moet je op letten als je een nieuwe trekschakelaar koopt?

Het belangrijkste waarop u moet letten bij het kopen van een nieuwe trekschakelaar is het vereiste voltage. Als u een schakelaar koopt die een lager voltage vereist dan uw machine, kan dat brand veroorzaken. Het andere belangrijke punt waarop u moet letten, is of er een break-to-make of make-to-break schakelaar nodig is. Zorg ervoor dat de schakelaar die u kiest overeenkomt met het type van uw huidige schakelaar. Het volgende waar u op moet letten is hoe de schakelaar wordt geïnstalleerd. Sommige schakelaars zijn ontworpen om met bouten aan de machine te worden bevestigd. Andere zijn ontworpen om met schroeven te worden gemonteerd. De installatiemethode staat op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing.

Hoe repareer je een kapotte trekschakelaar wasmachine?

Maak de draden van de schakelaar los en verwijder de schakelaar. Verwijder de kapotte onderdelen uit de behuizing en maak de overige onderdelen schoon. Mogelijk moet u stukken plastic of metaal verwijderen om ruimte te maken voor de nieuwe schakelaar. Er zijn verschillende soorten bedieningen, dus het kan zijn dat u het exacte vervangende type moet krijgen. Installeer de nieuwe schakelaar en zorg ervoor dat je de draden in dezelfde volgorde als de oude schakelaar weer aansluit. Zet de wasmachine weer in elkaar.

Conclusie

Een trekschakelaar is een veiligheidsvoorziening die de startfunctie van de machine activeert door aan een hendel te trekken. Als u uw huidige trekschakelaar wilt repareren of vervangen, raadpleeg dan de handleiding voor de aanbevolen maten en spanningsvereisten. Als u uw huidige trekschakelaar wilt repareren of vervangen, moet u ervoor zorgen dat u het juiste type schakelaar koopt. Schakel de stroom naar de wasmachine uit, verwijder de voorkant van de wasmachine om bij de schakelaar te komen, maak vervolgens de draden van de schakelaar los en verwijder de kapotte schakelaar. Installeer de nieuwe schakelaar en zorg ervoor dat u de draden in dezelfde volgorde als de oude schakelaar weer aansluit.