Saltar al contenido

Afvoerslang Wasmachine

Afvoerslang wasmachine

Beste Afvoerslang Wasmachines

Hieronder vindt u een lijst van de beste kwaliteit afvoerslang tegen marktprijzen. Om ze te krijgen, klik op een van de onderstaande links.

Electrolux E2WDA250B afvoerslang 2,5 m

✅ De Electrolux E2WDA250B is een afvoerslang die het water afvoert van je wasmachine of vaatwasser. Je installeert hem met een recht-rechtconnector, dit is het uiteinde dat op de slang zit. De slang is 2,5 meter lang en heeft een diameter van 19-21 millimeter.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

BlueBuilt Afvoerslang (1,5 Meter) Met Verlengstuk Voor Wasmachines En Vaatwassers

✅ De BlueBuilt afvoerslang met verlengstuk is geschikt voor wasmachines en vaatwassers. De afvoerslang is 1,5 meter lang en sluit je dankzij het verlengstuk op een bestaande slang aan. Handig wanneer je afvoer net te ver van je wasmachine of vaatwasser zit. Je zet de verlenging met 2 ringen vast, zodat er geen water lekt.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Waarom Geeft De Afvoerslang Wasmachine Me Problemen?

Een van de meest voorkomende huishoudelijke problemen is een verstopte afvoerslang van de wasmachine. Dit is te merken aan het feit dat het heel langzaam afvoert en uiteindelijk wat water naar buiten gooit, of omdat de hele vloer waar het is geplaatst onder water staat.

⭐️ Wanneer de afvoerbuis van de wasmachine een probleem heeft, kan de schade die deze veroorzaakt groot zijn. Vermijd ze door rekening te houden met deze aanbevelingen.

Het probleem wordt meestal veroorzaakt door de ophoping van wasmiddelresten en andere resten (haren, stukjes stof of draden van de kleding…) en de zaak wordt gecompliceerd, meestal afhankelijk van twee factoren die soms, helaas, tegelijkertijd kunnen optreden:

  1. De afvoerslang is te lang en heeft veel hoekige gebieden, waar het puin zich gemakkelijker ophoopt.
  2. Dat de pijp weinig helling heeft, wat er ook voor zou zorgen dat de overblijfselen stil blijven staan en een laag vormen die voorkomt dat het water goed circuleert.

Aangezien preventie het beste middel is, zijn er een aantal aanbevelingen die we u willen geven en die, opgenomen in uw dagelijks leven, u zullen helpen dit soort problemen te voorkomen.

Afvoerslang Wasmachine: Aanbevelingen Om Problemen Te Vermijden

  • Verzachters en zepen: Giet geen overtollige ontharders en wasmiddelen in, noch meng die in poedervorm met vloeistoffen, want de overtollige resten die niet oplossen tijdens het wassen (iets wat vaker voorkomt bij het wassen met koud water) zullen worden opgeslagen in de afvoerslang wasmachine, met het risico van het ontstaan van een verstopping.
  • Regelmatige controle: Controleer regelmatig of de water- en afvoerleidingen in goede staat zijn. U moet controleren of ze niet gebroken, in slechte staat of versleten zijn.
  • Waterfilter: Controleer ook de waterfilter in de afvoerbuis en maak deze schoon als u sporen van zeep of resten zoals haren, draden, enz. waarneemt, die deze kunnen verstoppen.
  • Afvoerpijp: Soms wordt de afvoerpijp direct in de afvoerpijp geplaatst, die meestal een grotere diameter heeft. Deze speling, hoe klein ook, kan ervoor zorgen dat er water lekt of spat wanneer de wasmachine draait, of wanneer de pomp onder druk staat om het water te verdrijven. Als je ziet dat dit inderdaad de manier is waarop je het hebt, zal de oplossing zijn om een afwateringsstuk tussen de twee te plaatsen, dat dit gebied zal afdichten en isoleren, om lekken te voorkomen.
wasmachine afvoer

Installeren Van De Wasmachine Afvoerslang

Als we bijvoorbeeld apparaten zoals de vaatwasser of de wasmachine zelf willen installeren, kunnen we meestal meerdere fouten maken in onze poging. Een daarvan is het niet op de juiste manier installeren van de afvoerslang wasmachine.

Als de afvoerslang van de wasmachine niet goed wordt aangesloten op de PVC-drainagebuis voor algemeen gebruik, kan dit leiden tot schade als gevolg van waterlekkage.

Ook kan er sprake zijn van een overstroming als er sprake is van een verstopping in de algemene afvoerleiding. Dan stroomt het afvoerwater naar uw keuken. Dan is je enige optie het bellen van een loodgieter.

De afvoerslang wordt bij de wasmachine geleverd. De installatie van een dergelijk apparaat is meestal standaard, ongeacht het model en het merk. Een van de basisonderdelen van het installatieproces is de afvoerslang.

U moet de lokale code-eisen voor afvoerkanalen weten te achterhalen. De meest voorkomende is de 34-inch, of 86-centimeter, afvoer. Het is belangrijk dat u zich vergewist van de specifieke eisen die in uw stad bestaan. De afvoerslang moet zich tussen zes en twaalf centimeter boven de grond bevinden. Voor extra bescherming moet het boven het waterniveau van de wasmachine worden geïnstalleerd.

Meer Tips

Het is ook belangrijk om de diameter te meten van de plaats waar de afvoerslang wasmachine naartoe gaat. Slangen zijn meestal twee centimeter lang en passen op de meeste afvoeren.

Voor de installatie heeft u een uitlaatverbinding nodig, die moet samenvallen met de algemene afvoerleiding. Daarnaast heeft u een PVC-buislijm, een klem en een schroevendraaier nodig.

Eerst sluiten we de afvoerslang aan op de afvoeraansluiting. Hiervoor gebruiken we de klem en draaien deze vast met een schroevendraaier.

Dan maken we de afvoerpijp schoon. De twee oppervlakken die met behulp van de lijm met elkaar worden verbonden, moeten volledig schoon zijn. We mogen niet vergeten dat het ons doel is om de afdichting volledig waterdicht te maken. Hiervoor maken we de algemene afvoerpijp schoon, waar het stuk wordt verlijmd. De experts gebruiken een oplosmiddel om het oppervlak gemakkelijk te reinigen.

De volgende stap is het aanbrengen van de PVC-buislijm op de twee te verbinden oppervlakken. Dan zetten we het stuk op zijn plaats en houden het minstens dertig seconden ingedrukt.

Besteed aandacht aan alle details om geen enkele ramp te veroorzaken en aarzel niet om een loodgieter te bellen als je het niet duidelijk ziet.

De Beste Afvoerslang Wasmachine Op de Markt

Volgens onze experts is dit de beste afvoerslang wasmachine op de markt wat betreft prijs-kwaliteitverhouding.

Electrolux E2WDA250B afvoerslang 2,5 m

✅ De Electrolux E2WDA250B is een afvoerslang die het water afvoert van je wasmachine of vaatwasser. Je installeert hem met een recht-rechtconnector, dit is het uiteinde dat op de slang zit. De slang is 2,5 meter lang en heeft een diameter van 19-21 millimeter.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.