Saltar al contenido

Waterstop Wasmachine

Waterslot wasmachine

Wat Is Een Waterstop Wasmachine En Moet Ik Die Gebruiken?

De woorden ‘water’, en ‘stop’, worden gebruikt door verschillende bedrijven die verschillende producten dekken. Ze proberen allemaal de schade van het lekken van water in verschillende situaties te «stoppen». Zogenaamde «waterstop wasmachine» systemen in apparaten kunnen meer dan één lekdetectiesysteem combineren, inclusief vlotterschakelaar-detectoren in de bodem van het apparaat.

Dit artikel behandelt echter vragen over de eigenlijke waterslot wasmachine die bij verschillende merken wasmachines wordt geleverd.

De Beste Waterstop Wasmachine Op De Markt

Hier brengen wij u de beste wasterstop wasmachines op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!

Wpro Aquastop Voor Was- En Afwasmachines

Wpro Aquastop voor Was- en afwasmachines

✅ Bescherm uw huis tegen waterschade met de Wpro Aquastop voor wasmachines en vaatwassers. Het enige wat u hoeft te doen is de stop tussen de kraan en de inlaatslang te installeren. Deze blokkeert de watertoevoer als er te veel water is, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Scanpart Waterstop Mechanisch

Scanpart Waterstop Mechanisch

✅ De Scanpart Mechanical Waterstop is een waterstop die tussen de kraan en de inlaatslang wordt geïnstalleerd. De aquastop sluit automatisch de watertoevoer af als er te veel water in de wasmachine zit. Met de Scanpart Mechanical Waterstop kunt u de maximale hoeveelheid water bepalen die door de aquastop kan stromen tussen 5 en 50 liter. Zelfs als uw wasmachine niet goed werkt, sluit de aquastop de watertoevoer af. Lekken kunnen worden veroorzaakt door lekkende connectoren, een defecte slang of een defect onderdeel van de wasmachine. Met de aquastop kunt u de gevolgen beperken.

How Werkt De Waterstop Wasmachine Slang?

Het is een slang in een slang. De buitenste slang is gemaakt van gegolfd karton en is ontworpen om water op te vangen als de binnenste slang lekt. Aan het einde van de slang, waar deze is aangesloten op de waterkraan, bevindt zich ook een plastic behuizing.

Als de binnenste slang ooit lekt, is er een apparaat in deze behuizing dat het incident kan detecteren en voorkomen dat er nog meer water in stroomt. In dat geval laat de slang geen water meer door naar het apparaat en geeft meestal aan dat er een probleem is door middel van een rode stip in een klein venster in de behuizing. Als dit gebeurt, is de slang nu nutteloos en kan hij niet meer worden gerepareerd.

Welke Problemen Zijn Er Met De Wasmachine slang met Waterslot?

  • Hun omvang en relatieve inflexibiliteit kunnen ze moeilijk te gebruiken maken, afhankelijk van de opstelling en het loodgieterswerk.
  • Ze kunnen niet verlengd worden als ze te kort zijn. (U kunt er nog steeds een aansluiten op een normale slang, maar dat zou natuurlijk een normale onbeschermde slang introduceren die het punt van het gebruik van een waterstop wasmachine gedeeltelijk zou verslaan)
  • De grootte van de omvangrijke kunststof behuizing aan het eind die op de waterkraan aansluit, is voor veel mensen bijzonder moeilijk op te vangen (vooral met kranen die onder de gootsteen zijn aangebracht), waar er misschien geen ruimte voor is. In veel situaties kan het dus onmogelijk zijn om deze slang aan te sluiten op het bestaande sanitair.
  • De kranen van veel mensen wijzen horizontaal en sommige van deze slangen moeten alleen naar beneden wijzen. Raadpleeg uw gebruiksaanwijzing voor montage-instructies). Dit kan het type probleem zijn dat veel mensen hebben wanneer ze geconfronteerd worden met deze grotere, volumineuze slangen met specifieke montage-instructies.
Waterstop wasmachine

Kunt U Een Waterstop Wasmachine Slang Vervangen Door Een Normale Vulslang?

Veel wasmachineslangen met waterstop voorkomen lekkages met een mechanisch stopmechanisme dat geactiveerd wordt door lekkend water in de slang. In de meeste gevallen kunnen ze vervangen worden door standaard vulslangen als je bereid bent om deze overstromingsbeveiliging op te geven.

Sommige wasmachineslangen met waterstop hebben echter een elektrische solenoïde en draden die door de slang van de wasmachine lopen. In dit geval fungeert de wasmachineslang met waterstop als een op afstand bedienbaar vulventiel, iets wat een standaard slang niet biedt.

Als de wasmachine ook een standaard vulslang heeft met stroomvoorziening en de wasmachineslang met waterstop gewoon gebruikmaakt van dezelfde elektrische voeding wanneer de hoofdkraan is ingeschakeld, dan zou een gewone slang nog steeds correct moeten functioneren.

We hebben gevallen gezien waarin sommige fabrikanten op een eigenaardige manier dreigen de garantie ongeldig te verklaren als je hun slang niet gebruikt. Dit lijkt niet logisch. De slang dient alleen ter bescherming tegen het barsten of corroderen van de vulslang, wat tegenwoordig vrij zeldzaam is.

Niemand zal betwisten dat ze het recht hebben om reparaties aan de vervangende slang die je in plaats daarvan hebt gebruikt, te weigeren. Als de gescheurde slang per ongeluk water op het apparaat heeft gespoten en schade heeft veroorzaakt, zijn ze niet verplicht dit te herstellen. Echter, het is niet echt gerechtvaardigd om reparaties te weigeren voor een defecte motor of andere problemen met de wasmachine die niets te maken hebben met de vulslang.

Garantie Van De Waterslot Wasmachine

Dit gezegd zijnde, zijn alle garanties een aanvulling op onze wettelijke rechten, en in de wet hoeft niemand enige garantie te geven. Onze rechten strekken zich alleen uit tot de Wet op de Verkoop van Goederen. De enige reden waarom ze enige garantie geven is omdat iedereen dat doet, en het is een belangrijk – en zelfs essentieel – verkoopinstrument.

Niemand zal waarschijnlijk een apparaat kopen zonder garantie. Maar omdat het een toevoeging is, kunnen ze proberen bepaalde beperkingen op te leggen. Als we denken dat de beperkingen onredelijk zijn of onze «wettelijke rechten» beperken, dan kunnen we ze aanvechten en indien nodig consumentenadvies inwinnen of ze naar de rechtbank voor kleine vorderingen brengen.