Saltar al contenido

Wasmachine Ontkalken

Wasmachine ontkalken

Bijna een op de vijf Nederlanders doet nooit een wasmachine ontkalken, waardoor ze het risico lopen op bacteriën zoals E. coli en Staphylococcus aureus… Het probleem wordt nog verergerd door vloeibare wasmiddelen en lage temperatuur wasbeurten. Natuurlijk zijn lage temperatuur wasbeurten beter voor het milieu omdat ze minder energie verbruiken.

Maar meer mensen beseffen dat het loont om voor uw wasmachine te zorgen en er is nu een grote groei in toegewijde ‘wasmachine ontkalken’.

Maar neem niet alles op zich. Onze laboranten hebben de zuurgraad van een nieuwe wasmachine reiniger getest die onlangs van een groot merk is gelanceerd. Een van de claims is ‘Limescale Removal’ maar het zuur is zo zwak dat het een verwaarloosbaar effect zal hebben…. maar kalkaanslag is niet te zien in de machine! Citroenzuur heeft 10x de zuurgraad in de wastrommel.

Er zijn veel berichten op het internet over het gebruik van bicarbonaat van soda en witte azijn, maar dit is niet de beste manier. Elke GCSE-chemiestudent zal je vertellen dat het alkali en het zuur elkaar opheffen.

Er zijn twee specifieke taken die nodig zijn om uw wasmachine in goede gezondheid te houden:

  • Reiniging: Vooral lage temperatuurwassen en vloeibare wasmiddelen zijn niet altijd effectief bij het verwijderen van ophopingen. Dit bevordert de groei van bacteriën, met de daaruit voortvloeiende geur.
  • Verwijderen van kalk / Wasmachine ontkalken: Minerale afzettingen kunnen zich ophopen op de interne componenten, met name het verwarmingselement. Kalkaanslag vermindert het rendement van uw machine en kan de levensduur ervan verkorten.

De Beste Wasmachine Ontkalkers

Hier brengen wij u de beste wasmachine ontkalkers op de markt. Wij adviseren het volgende voor een probleemloze wasmachine. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!

Scanpart Wasmachine en Vaatwasser Ontkalker

✅ De Scanpart Wasmachine en Vaatwasser Ontkalker 250 milligram kan gebruikt worden voor wasmachines en voor vaatwassers. Het wasmiddel lost eenvoudigweg alle kalk op op verwarmingselementen, slangen en ventielen. Dit optimaliseert de warmteverdeling en bespaart energie, omdat de vaatwasser of wasmachine hierdoor sneller kan opwarmen. Het verbetert zelfs het wasresultaat, omdat kalkresten niet meer in uw schone was terechtkomen.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

AEG M3GCP400 Clean and Care 3-in-1

✅ Om je vaatwasser en wasmachine langer op en top te houden, is de AEG Clean and Care 3-in-1 een goede optie. Het poeder reinigt, ontvet en ontkalkt. Om je wasmachine te behandelen, strooi je de inhoud in een lege machine en zet je een wasprogramma van 60 graden aan. Je vaatwasser reinig je gemakkelijk door een programma van 60 graden te starten, zonder vaat. Na 30 minuten strooi je het poeder in de bodem. Daarna doet de rest van het programma zijn werk. Met deze verpakking heb je met 12 zakjes genoeg voor 12 maanden onderhoud van één apparaat.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Wpro Magnetische Ontkalker

✅ Verminder de kalkaanslag in uw wasmachine of vaatwasser met de Wpro Magnetic ontkalker. Installeer deze ontkalker tussen de kraan en de watertoevoer van het apparaat. De magnetische ontkalker voorkomt kalkaanslag in het apparaat, waardoor een langere levensduur, betere prestaties en lagere energiekosten worden gegarandeerd.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Wasmachine Ontkalken In Elke Wasbeurt

Voeg Soda Kristallen toe aan elke wasbeurt. Gebruik de zachte waterdosering van uw reguliere wasmiddel en maak het verschil in Soda Kristallen. U kunt zelfs vloeibare zeep (voorheen vloeibare zeepvlokken) gebruiken in plaats van uw gebruikelijke poeder/vloeistof.

Vooral handig als u een baby of mensen met een gevoelige huid in uw gezin heeft. Vloeibare zeep wordt ook aanbevolen voor het reinigen van delicate en waterdichte kleding.

Gebruik de volgende hoeveelheden Soda Kristallen, afhankelijk van uw waterhardheid:

  • Medium – 25g
  • Hard – 50g
  • Zeer Hard – 75g

Uiteraard zet je de kristallen in de trommel als je de vloeistof in de lade legt, of andersom. Soda kristallen verzachten het water om te voorkomen dat er zich kalkaanslag op de binnenoppervlakken ontwikkelt. Het helpt ook bij het schoonmaken van uw wasgoed.

Voor hardnekkige vlekken gebruikt u Soda Crystals Laundry Boost. Het helpt ook bij het wegspoelen van achtergebleven wasmiddel en vuil, dus u zult helpen bij het wasmachine ontkalken. Alle drie kunnen ze fungeren als een broedplaats voor bacteriën, die de geur veroorzaken.

U kunt ook witte azijn gebruiken in plaats van conditioner. Dit helpt ook om de machine schoon en vrij van kalk te houden.

Maandelijks

Voer een lege warme wasbeurt van 500g Soda Crystals uit, geplaatst in de hoofdtrommel, om smurrie te elimineren en eventuele bacteriën te verwijderen. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, kan het meer dan een cyclus duren.

Als de geur erger wordt of je ziet zwarte stukjes, is dat een teken dat de smurrie is opgetild en weggespoeld moet worden. Vandaar de noodzaak van een tweede run met Soda Crystals.

Wasmachine stinkt

Wasmachine Ontkalken Als U In Een Gebied Met Hard Water Woont

Als u hard water heeft, kunt u uw maandelijkse onderhoudsbeurt afwisselen met Citroenzuur in plaats van Soda kristallen. Als u uitzonderlijk hard water heeft, kunt u deze onderhoudsbeurten om de twee weken uitvoeren.

Voer om de beurt een lege warme wasbeurt uit met een doos (250g) citroenzuur om de kalkaanslag te verwijderen. Kalkaanslag betekent niet alleen een hogere energierekening, maar kan ook corrosie van het verwarmingselement veroorzaken. Het kan ook een voedingsbodem zijn voor bacteriën.

Deze eenvoudige stappen helpen uw wasmachine ontkalken, schoon te houden en geurvrij te houden.

Het schoonmaken van uw kleding, het beschermen van uw machine en het redden van uw geld.

Waarom Moet Ik Uw Wasmachine Een Goede Reiniging Geven?

Vanaf het moment dat u uw wasmachine in gebruik neemt, kan de kalkaanslag beginnen op te bouwen. Dit wordt veroorzaakt door hard water, met name water dat veel calcium en magnesium bevat.

Kalkaanslag kan zich ophopen in het waterfilter, het verwarmingselement, aan de binnenkant van de leidingen van uw wasmachine en de trommel.

Het kan een slechte waterdruk veroorzaken, de totale levensduur van uw toestel verkorten en de prestaties van de wasmachine verminderen.

Als er zich ophoping voordoet, zult u merken dat uw kleding van zacht en fris naar ruw en niet zo fris gaat.

Het is de moeite waard om wat tijd te investeren in een routinematige reiniging en wasmachine ontkalken. Uw kleren en zakboekje zullen u dankbaar zijn.

Commerciële Kalkontkalkers

Als u geen gebruik wilt maken van bakpoeder en citroenzuur om welke reden dan ook (hoewel ze volledig veilig en natuurlijk zijn), is hier een lijst van dingen om rekening mee te houden bij de aankoop van een commerciële kalkontkalker.

  • Zoek naar biologische of natuurlijke producten. Zoek niet alleen naar biologische producten, want die zijn meestal met meer schadelijke chemicaliën verwerkt. Volledig natuurlijke of biologische producten zijn veiliger in het gebruik, omdat uw kleding niet wordt verontreinigd door schadelijke chemicaliën.
  • Het zou effectief moeten werken in de wasmachine ontkalken. Check out reviews om uit te vinden wat mensen zeggen over de effectiviteit van het product bij het verwijderen van kalkafzetting.
  • U moet het product ook met uw andere apparaten kunnen gebruiken. Een universele kalkontkalker is de perfecte oplossing voor budgetbewuste huiseigenaren.
  • Het mag geen residu‘s achterlaten. U moet het product probleemloos kunnen afwassen.

De Beste Wasmachine Ontkalker

Volgens de studies van onze experts is de beste wasmachine ontkalker in termen van kwaliteit-prijsverhouding de volgende:

Scanpart Vaatwasser en Wasmachine Ontkalker 4 stuks

Scanpart Vaatwasser en Wasmachine Ontkalker 4 stuks

De Scanpart vaatwasser en wasmachine ontkalker voorkomt en verwijdert schadelijke kalkaanslag. De ontkalker lost de kalkaanslag op die op verwarmingselementen, slangen en ventielen zit. Een kalkvrije machine zorgt ervoor dat je vaatwasser en wasmachine langer meegaan. Je hebt met 4 zakjes ontkalker genoeg ontkalkingsmiddel voor 4 onderhoudsbeurten. Dit is voldoende om één machine een jaar lang te ontkalken.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.