Saltar al contenido

Een Wasbol, een Doseerbol voor Wasmiddel

wasbol

Bij veel wasbeurten verspillen we wasmiddel, wat op lange termijn een aanzienlijke financiële kost is. Door 4-5 wasjes per week te doen, kan een adequaat verbruik van wassmidel u aan het eind van het jaar 150-200 euro besparen. En aangezien de beste wasmachines vaak duur zijn, is elke besparing niet genoeg! Maar hoe kunnen we het wasmiddel in de wasmachine doseren?

De oplossing is eenvoudig: een praktische wasbol voor wasmachines. Dit zorgt ervoor dat u bij elke wasbeurt de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt.

Hoe gebruik ik een doseerbal van een wasmachine?

Dit is eigenlijk een heel gemakkelijke vraag om te beantwoorden. U hoeft alleen het waspoeder of de vloeibare dispenser in de bal te vullen. Net als een normaal wasmiddel en dan gewoon over de was gieten. Het wasprogramma doet de rest.

Zoals je ziet, is het niet erg ingewikkeld. U moet proberen de automaat na elk gebruik goed te wassen, zodat hij schoon blijft en vele jaren meegaat. Het is geen duur product, maar we willen toch geen geld verspillen?

Moet ik poeder of vloeibaar wasmiddel gebruiken?

De meeste wasbols voor wasmachines kunnen zowel met poeder- als met vloeibare wasmiddelen worden gebruikt. Het hangt echter af van het soort product dat u koopt. Sommige kunnen gaten bevatten of zijn moeilijker te gebruiken met vloeistof. Daarom raden wij aan altijd waspoeder te gebruiken.

Beste Wasbols voor Wasmachines

Hoe groot is een wasbol voor wasmachines?

Een doseerkogel wordt gebruikt om de juiste hoeveelheid vloeibaar concentraat af te meten die aan de wasmachine moet worden toegevoegd. Ze hebben meestal verschillende doseerlijnen, zodat u precies kunt meten hoeveel u gebruikt. Zoals u hieronder zult zien in onze selectie van de beste wasmachinekogels, zijn ze er in vele maten en soorten.

Het wasmiddel is ontworpen om geweldige resultaten te behalen en moeilijke vlekken aan te pakken, zelfs in een snelle, koude wasbeurt. Uw kleding ziet er schoon uit en ruikt fris na slechts één wasbeurt. 

Is het echt veilig om een doseerbal in de wasmachine te gebruiken?

Natuurlijk. De doseerbollen zijn ontworpen voor gebruik in de wasmachine en dienen als handige maatbeker.

Voor gebruik in de wasmachine vult u de bal tot het aangegeven niveau en legt u hem bovenop uw wasgoed. Plaats het naar de achterkant van de wasmachine om het wasmiddel gelijkmatig te verdelen wanneer de trommel begint te draaien.

Werkennen wasbol dispensers voor handen wassen?

Natuurlijk. De wasbol is ook handig voor de handwas. Het proces lijkt er sterk op:

  • Gebruik allereerst handschoenen om te voorkomen dat u het wasmiddel met uw hand aanraakt.
  • Vul de wasbol en leg hem in het water.
  • Begin de bal te schudden zodat het wasmiddel volledig oplost.
  • Gewoon met de hand wassen. 

Als u een vloeibaar wasmiddel gebruikt, meet u 13 ml wasmiddel per 5 liter water (of 34-35 ml per bak water) af met behulp van het doseerballetje en wast u de was met de hand volgens dezelfde stappen als met het poederwasmiddel. Dit zorgt voor een optimaal resultaat, waardoor uw kleding heerlijk fris en schoon blijft.