Saltar al contenido

Wasmachine Kraan

Wasmachine kraan

In deze gids bieden wij u alle beschikbare informatie over elk type wasmachine kraan. In deze rubriek vindt u verschillende commerciële merken en de beste producten die op de markt aanwezig zijn.

Twee van de meest gebruikte apparaten in ons huis zijn de wasmachine en de vaatwasser, deze zijn aangesloten op het waternet door middel van flexibele leidingen en kranen. Deze kraan is meestal geïntegreerd in de muur in de vorm van een draad met standaardmaten van ¾ inch, met een uitloop.

Een wasmachine kraan is zeer vergelijkbaar met klassieke sanitaire kranen. Hij heeft een schroefdraad op de inlaat en de uitlaat die de aansluiting van de watertoevoer en de wasmachinepijp in hetzelfde medium mogelijk maakt. Deze kraan is onmisbaar in elke sanitaire installatie en wordt zeer gewaardeerd om zijn praktisch nut en gebruiksgemak.

De Beste Wasmachine Kranen

Hier brengen wij u de beste wasmachine kranen op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!

Hozelock Kraanstuk Pro 3/4

✅ De Hozelock Tap 3/4 «met reduceerring naar 1/2» is een Tap voor externe schroefdraadkranen. Kraanaansluiting met 3/4 «schroefdraad (G3 / 4) / 1/2» schroefdraad (G1 / 2).

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Koop Een Goedkope Wasmachine Kraan

Aangezien er een grote verscheidenheid aan wasmachine kranen op de markt is, is het belangrijk op te merken dat de meeste zijn gemaakt van verchroomd messing. De standaardgrootte van hun watertoevoersproeiers is ¾ inch en soms is hun ingang ½ inch.

Hoe Installeer Je Een Wasmachine Kraan?

Een wasmachine kraan moet voldoen aan een proces voor de installatie, deze kranen vereisen extreme aandacht in de installatie. Hieronder beschrijven we de meest elementaire stappen voor hun installatie.

Laten we beginnen met de installatie van een eenvoudige wasmachine kraan:

 • Het eerste wat we moeten doen is de hoofdwatertoevoer naar de woning afsluiten om overstromingen in de installatie gebieden te voorkomen.
 • Na deze stap wordt de sproeier van de wateraanvoerbuis, die in de wasmachine zal worden gebruikt, geïdentificeerd door de grootte van de schroefdraad te bepalen.
 • De volgende stap is om de verbindings systemen met de kraan altijd met Teflon te verbinden om waterlekken te voorkomen.
 • Aan het einde wordt de hoofdwaterbaan geopend en wordt er gekeken of er lekkages in de wasmachine kraan zijn.

Installatie Van De Kraan Wasmachine Met Zelfboor Systeem

We zullen nu de installatie van de wasmachine kraan met een zelfboor systeem uitleggen. Deze kranen hebben een klem die de buis die het water voedt vasthoudt. Op dezelfde manier wordt het vastgezet en laat het geen lekken toe.

Het is belangrijk om te weten dat de waterstroom moet worden afgesneden voordat men verder gaat met de installatie, om te voorkomen dat er water lekt in de ruimtes waar het geïnstalleerd moet worden. Hier zijn enkele stappen waarmee rekening moet worden gehouden bij de installatie:

 • De buis moet zeer goed worden gereinigd om problemen met de installatie te voorkomen.
 • De kanaalbevestigingen worden vervolgens losgemaakt, zodat het kanaal van de muur kan worden verwijderd en de kraan van de flens kan worden losgeschroefd.
 • Plaats de flenzen voor de gekozen afmetingen en schroef ze vast.
 • Plaats de kraan in een gesloten positie voor de flensdraad en schroef deze in totdat de buis is geboord. Aan het einde wordt de nippel van de watertoevoerleiding van het apparaat met de schroefdraad van de kraan verbonden.
 • De contramoer moet worden aangedraaid met een vlakke sleutel om de geïnstalleerde kraan te vergrendelen.
Wasmachine kraan vervangen

Kenmerken Van De Kranen Van de Wasmachine

Onder de meest opvallende kenmerken van een wasmachine kraan kunnen we het volgende noemen:

 • De meeste hebben een conventioneel inlaatstuk van ½ inch.
 • Ze zijn gecoat met kopermessing voor een langere levensduur.
 • De aanbevolen watertemperatuur voor dit type kraan mag niet hoger zijn dan 55°.
 • De werkdruk ligt tussen 1 en 5 bar.

Kranen Om De Wasmachine Aan Te Sluiten

Er zijn verschillende kranen om de wasmachine aan te sluiten, hieronder noemen we enkele van de meest voorkomende op de markt.

 • De kraan met geïntegreerd rozet: dit is de kraan die rechtstreeks op de steun wordt bevestigd door middel van een stekker en die met een vrouwelijke straalpijp op de buis wordt aangesloten. Als er om een of andere reden geen overeenstemming is tussen de stopcontacten, wordt meestal een verloopstukje gebruikt waarmee u van de ene naar de andere maat kunt overschakelen.
 • De enkele of dubbele kraan is het type dat de bijzonderheid heeft om tegelijkertijd één of twee wasmachines onafhankelijk van elkaar te voeden zonder de functionaliteit ervan aan te tasten.
 • De kraan met afzuigmond kan gebruikt worden als standaard afzuigkraan, hij wordt gebruikt voor o.a. garages, wasruimtes en kelders.
 • Zelfborende kranen zijn kranen die in installaties zonder waterafvoer worden geplaatst en in leidingen terechtkomen door ze direct te schroeven.

Dubbele Kranen Voor Wasmachine En Vaatwasser

De dubbele kraan is de kraan die het mogelijk maakt om de wasmachine en de vaatwasser aan te sluiten vanuit een enkele aansluiting door middel van de uitgangen van ¾». Het voordeel van deze kraan is dat hij onafhankelijke sloten heeft op elke uitgang en de watertoevoer naar elk apparaat afzonderlijk kan onderbreken. Het is afgewerkt met verchroomd messing.

Wasmachine Kraan Met Stopcontact

Dit type wasmachine kraan wordt uitsluitend in de keuken geïnstalleerd met een eengreepswandkraan met onafhankelijke activering ssystemen voor zowel de wasmachine als het aanrecht. Ze kunnen tegelijkertijd worden gebruikt zijn dat geen van de functies ervan kracht verliezen in de stroom van de stroom.