Saltar al contenido

Lekbak Wasmachine

Lekbak wasmachine

Kom je naar huis om te zien dat je wasmachine een lek heeft gesprongen? Een lekbak wasmachine uw eerste stap kunnen zijn op weg naar uw huisbescherming.

Uw wasmachine en droger vormen een van de grootste bedreigingen als het gaat om overstromingen in huis. Een barstende wasmachine bak kan liters en liters water per uur doen morsen als het niet direct wordt gedetecteerd, en waterschade van een wasmachine kan erg duur zijn om te repareren. Een lekkende wasmachine kan in enkele ogenblikken duizenden euro’s schade veroorzaken.

De 2 Beste Lekbak Wasmachines Op de Markt

Hier brengen wij u de beste lekbak wasmachines op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!

BlueBuilt Lekbak Met Anti-slipmat

BlueBuilt Lekbak Met Anti-slipmat (70 x 70 x 10 cm) wasmachine bak

✅ Om waterschade bij een lekkage te voorkomen, plaats je de BlueBuilt lekbak met antislipmat onder je wasmachine. De antislipmat zorgt ervoor dat de wasmachine op zijn plek blijft tijdens het centrifugeren. Zo voorkom je dat deze verschuift. De lekbak is 70 centimeter breed, 70 centimeter diep en heeft een hoogte van 10 centimeter. Door de opstaande rand is de lekbak niet aan te raden in combinatie met een Miele TwinDos wasmachine. Deze rand blokkeert het TwinDos systeem. De lekbak werkt wel goed in combinatie met alle andere wasmachines.

Scanpart Drip Tray (70x70x10cm)

Scanpart Drip Tray

✅ Met een Scanpart lekbak onder uw wasmachine voorkomt u waterschade bij een eventuele lekkage. De lekbak is 70 cm breed en 70 cm diep. De hoogte van de rand is 10cm. Hierdoor is het niet aan te raden om de lekbak te gebruiken in combinatie met een Miele TwinDos wasmachine. De opstaande rand van deze lekbak blokkeert het TwinDos systeem. De lekbak werkt goed in combinatie met alle andere wasmachines.

Waarom Heeft U Een Lekbak Wasmachine Nodig?

Het installeren van een lekbak wasmachine is een eenvoudige, goedkope manier om waterschade door een lekkende wasmachine te voorkomen.

Een wasmachine bak glijdt onder uw wasmachine en biedt de eerste verdedigingslinie tegen lekken, onbedoeld morsen of alles wat uit uw wasmachine zou kunnen druppelen. De wasmachine bak vangt eventuele lekken op als gevolg van overloop van de wasmachine of een defecte slang, of als gevolg van een druppeltje op de plaats waar de slangen op de wasmachine zijn aangesloten. De wasmachine bak beschermt ook uw vloer tegen condensatie.

Als uw wasmachine boven staat, is een afvoerbak bijzonder belangrijk en kan het nodig zijn. Controleer uw lokale bouwbesluit en de verzekeringseisen.

Hoe Werkt De Lekbak Wasmachine?

U heeft een helper en eventueel een dolly nodig om de wasmachine voorzichtig op de lekbak wasmachine te tillen zonder deze te kraken. Uw afvoerbak moet worden aangesloten op een afvoerpijp om het water van het gebied af te voeren, anders vertraagt u het onvermijdelijke lekke geknoei als de afvoerbak overloopt. De wasmachine bak gebruiken meestal een bodem- of zijafvoer om het water uit de pan naar een vloerafvoer te leiden.

Uw wasmachine wordt via een afvoerfitting en een PVC-buis aangesloten op een afvoersysteem. Sommige afvoerpannen hebben een gevormd gat dat u moet uitprikken om de 1-inch PVC-fitting te installeren. Andere afvoerpannen hebben mogelijk geen voorgesneden gat, dus u zult een gat moeten boren voor de afvoerfitting. Het kan zijn dat u een loodgieter moet inhuren om de wasbak aan te sluiten op uw vloerafvoer.

Wasmachine onderdelen

Een Eenvoudig Onderhoud Kan Zich Lonen

Een lekbak wasmachine is meestal gemaakt van kunststof of een ander composietmateriaal dat na verloop van tijd kan barsten of lekken. Het kan daarom nodig zijn dat u uw lekbak wasmachine moet vervangen om voldoende bescherming tegen lekken te bieden.

Elke keer dat u een lading wasgoed gebruikt, controleert u of er geen water is gelekt. Als u een onaangename geur rond uw wasmachine opmerkt, kan dit te wijten zijn aan een teveel aan stilstaand water dat zich in de afvoerbak van uw wasmachine verzamelt. In dat geval is het tijd om uw afvoerbak schoon te maken. Gebruik een natte/droge stofzuiger om het staande water op te zuigen. Als u geen natte/droge stofzuiger heeft, gebruik dan dikke handdoeken of oude kleren om het water op te zuigen. Besproei vervolgens de lekbak wasmachine met een huishoudreiniger.

Gebruik een niet-toxisch, milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Het gebruik van zuiveringszout neutraliseert geuren in het water en absorbeert geuren uit de lucht.

Het reinigen van uw lekbak wasmachine zal helpen om het huis beter te beschermen tegen toekomstige lekken van de wasmachine en zal de levensduur van het product verlengen.

Een wasmachine bak is een een goedkope manier om uw vloeren te beschermen tegen waterschade in geval van lekkage. Het vervangen van de oude rubberen slangen door slangen met een stalen mantel die niet open kunnen splijten is een goede manier om lekken te voorkomen. Deze eenvoudige reparaties kunnen een onsje preventie zijn dat een pondje kuren waard is.

Lekbak Wasmachines Conclusies

In het licht van het feit dat eventuele scheuren of breuken in uw wasmachine bak kunnen leiden tot een overstromingsramp in uw huis, is het zeker de moeite waard om de lekbak wasmachine regelmatig te controleren. Dit betekent dat u de opvangbak zelf moet inspecteren en controleren op natte plekken rondom de wasmachine bak om er zeker van te zijn dat de integriteit van de opvangbak niet in het gedrang komt.

Zelfs als er geen scheuren of breuken zijn opgetreden, is het mogelijk dat de verbinding met de afvoerpijp verstopt is geraakt door het wassen van materialen, en het is essentieel dat deze vrij wordt gehouden van dergelijke brokstukken. Als u uw afvoerbak regelmatig in de gaten houdt, mag u nooit het soort ramp in de wasruimte hebben dat zonder wasbak zou kunnen ontstaan.

Da Beste Lekbak Wasmachines Op De Markt

Na een grondige studie hebben onze experts besloten dat de beste bak wasmachine op de markt qua kwaliteit/prijsverhouding de volgende is:

BlueBuilt Lekbak Met Anti-slipmat

BlueBuilt Lekbak Met Anti-slipmat

Om waterschade bij een lekkage te voorkomen, plaats je de BlueBuilt lekbak met antislipmat onder je wasmachine. De antislipmat zorgt ervoor dat de wasmachine op zijn plek blijft tijdens het centrifugeren. Zo voorkom je dat deze verschuift. De lekbak is 70 centimeter breed, 70 centimeter diep en heeft een hoogte van 10 centimeter.

Door de opstaande rand is de lekbak niet aan te raden in combinatie met een Miele TwinDos wasmachine. Deze rand blokkeert het TwinDos systeem. De lekbak werkt wel goed in combinatie met alle andere wasmachines.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Voors En Tegens

✔️ Vangt het water op bij een eventuele lekkage en beschermt je vloer.

✔️ De antislipmat vermindert trillingen en lawaai van je wasmachine.

❌ De lekbak is overbodig wanneer je een wasmachine met bodemsensor, overloopbeveiliging én slangbeveiliging hebt.

✔️ Houdt je wasmachine op zijn plek tijdens het centrifugeren dankzij de antislipmat.