Saltar al contenido

Stille Wasmachine

Stille wasmachine

Laat de wasmachine aanstaan en ga. Maar niet omdat je andere dingen moet doen, maar omdat het de enige manier is om van dat voortdurende lawaai af te komen, dat getrommel dat elke halve seconde lijkt te versnellen en te stoppen en het geluid van waterabsorptie alsof het niet meer in de wereld gaat blijven. Hoewel, zoals u weet, de climax komt met de centrifugatie: is het een rake? is het een vliegtuig? Nee! het is de wasmachine in uw huis op het punt om in een baan om de aarde te gaan.

Als je dit gevoel krijgt, denk dan niet dat je alleen bent. U heeft thuis alleen een stille wasmachine nodig zoals we die in deze rubriek gaan laten zien of, als u ook geïnteresseerd bent, kijk dan hier voor wasmachines met een laag verbruik.

Als we een wasmachine willen kopen, kunnen we stellen dat we (als klant) vaak het belang van rust over het hoofd zien – waarbij we ons richten op de beschikbare programma’s, de capaciteit, de energiewaarde, enzovoort – wat verderop in de lijn tot ontevredenheid kan leiden. Gelukkig zullen al deze apparaten hun geluidsniveau voor zowel het wassen als het draaien in decibel (dB) weergeven, dus hoe lager het is, hoe stiller het zal zijn.

Beste Stille Wasmachines

Hier brengen wij u de beste stille wasmachines op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!

Haier HW80-B16636

✅ De Haier HW80-B16636 heeft een borstelloze Direct Motion motor, waardoor het een energiezuinige en stille wasmachine is. U heeft minder last van lawaai, omdat de motor direct op de trommel is gemonteerd. Hierdoor is de wasmachine, met een maximaal geluidsniveau van 70 decibel, relatief stil in gebruik. Hij zal dus niet misstaan in de buurt van uw slaapkamer of in een open keuken. De trommel biedt voldoende ruimte voor de was van 3 tot 4 personen. U kunt kiezen uit wascycli voor gemengde was, jeans, gymnastiekkleding, babykleding en meer. Na het wassen draait de wasmachine uw katoenen wasgoed relatief droog tot 1600RPM. Dit betekent dat uw kleding niet zo lang hoeft te drogen. Een A+++-40% energielabel wasmachine is energiezuiniger dan een A++++ model.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Bosch WAN28275NL

✅ Of het nu gaat om kledingstukken, gymnastiekkleding, wol, katoen of zijde: de Bosch WAN28275NL heeft voor elk type wasgoed een speciale cyclus. U kunt kiezen uit 14 wascycli met de draaiknop, waaronder kledingstukken, wol en gymnastiekkleding. Daarna kunt u via het display de gewenste temperatuur en het aantal omwentelingen kiezen, met een maximum van 1400. De wasmachine heeft een laadvermogen van 8 kilogram, wat geschikt is voor een huishouden van 3 tot 5 personen. Het apparaat is voorzien van een EcoSilence Drive motor, zodat u weinig last heeft van trillingen en geluid. Bent u een verloren sok tegengekomen, maar heeft u de machine net opgestart? Met de herlaadfunctie kunt u de cyclus pauzeren en snel wat wasgoed toevoegen.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Haier HW80-B14636

✅ Met de Haier HW80-B14636 krijgt u een energiezuinige, stille wasmachine. Dankzij de borstelloze motor produceert de wasmachine minder trillingen en geluid tijdens het centrifugeren. De wasmachine heeft een A+++-50% energielabel en gebruikt 50% minder dan een A++++ model. De trommel heeft een lading van 8 kg, wat voldoende is voor de was van 3 tot 4 personen. Met de draaiknop kunt u kiezen uit 16 wascycli, waaronder speciale cycli voor wollen kleding en delicate kleding zoals lingerie. De wasmachine kan tot 1.400 keer draaien, maar u kunt hem ook zo instellen dat hij langzamer draait.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Miele WCI 330 PowerWash XL

✅ De Miele WCI 330 PowerWash 2.0 wast 9 kilo wasgoed op een zeer snelle, energiezuinige manier. De PowerWash 2.0 sproeit water over de was in de trommel, zodat u minder water verbruikt dan normaal tijdens een wasbeurt, en bespaart op water- en energiekosten. Met energielabel A+++-40% wast de machine 40% energiezuiniger dan A+++. U kunt kiezen uit wascycli voor textiel zoals wol, overhemden en outdoorkleding. Wilt u een extra snelle wasbeurt? Het QuickPowerWash programma kan tot 5 kilo kleding wassen in slechts 59 minuten. Wilt u gewoon 1 of 2 kledingstukken wassen, kies dan voor SingleWash. Uw wasgoed is in slechts 39 minuten schoon en u bespaart op water en energie. U kunt deze optie gebruiken voor maximaal 1 kilo wasgoed.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

LG F4WV708P1 TurboWash

✅ De LG F4WV708P1 heeft een borstelloze Direct Drive motor, waarmee u energiezuiniger en geruislozer kunt wassen. U kunt de wasmachine gemakkelijk dicht bij uw slaapkamer of in uw open keuken plaatsen, dankzij het lage geluidsniveau van maximaal 71 decibel. De wasmachine is geschikt voor een huishouden met 1 tot 2 kinderen. U kunt kiezen voor programma’s voor bijvoorbeeld fijne was, bontmantels en gymnastiekkleding. Met TurboWash kunt u een halve lading binnen 59 minuten schoon wassen. Bent u bijvoorbeeld allergisch voor haren van huisdieren of pollen? Gebruik dan de stoomfunctie, die allergenen verwijdert en de jeuk vermindert. Ook komt uw wasgoed gladder en schoner uit de trommel. Het is ook heel handig dat u de wasmachine op afstand kunt bedienen met een app.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Wat Beschouwen We Als Een Stille Wasmachine?

We zijn ons ervan bewust dat het ruis van een wasmachine niet het enige kenmerk is waar je op moet letten, hoewel we het wel als een van de belangrijkste beschouwen omdat je periodiek (meerdere keren per week) en continu (minstens een uur) die trilling hoort.

Na het testen van verschillende modellen en het raadplegen van fabrikanten, beschouwen we een wasmachine die minder dan 50 decibel (dB – decibel) is als stille wasmachine, vergelijkbaar met het geluid dat wordt uitgestraald tijdens een gesprek in een winkel of op een straat waar voertuigen met lage snelheid rijden.

Wat Voor Soort Stille Wasmachine Moet Je Voor Een Goede Prijs Kopen?

U vraagt zich waarschijnlijk af welke wasmachine u moet kopen of welke de rustigste is, en wij begrijpen uw zorgen. Er zijn veel variabelen om naar te kijken en de keuze alleen is niet eenvoudig. Maar maak je geen zorgen, want op deze website maken we het u gemakkelijk en voorzien we u van kwaliteitsinformatie zodat u de beste beslissing kunt nemen.

Er zijn veel modellen op de markt met als doel te voorzien in de verschillende behoeften die we thuis hebben. Kijk daarom bij onze stille (en super stille) wasmachines naar:

 • Als de wasmachine een voorlader of een bovenlader is.
 • Of het nu een stille geïntegreerde wasmachine is of niet.
 • Inclusief de droogfunctie (twee apparaten in één). De functie van de wasdroger gebruikt koude lucht om te condenseren en kan een beetje meer lawaai produceren.
Wasmachine kopen

Belastbaarheid

Een andere belangrijke variabele is de belastbaarheid. Nogmaals, en dankzij de balansen is deze capaciteit niet in strijd met het continue geluid dat je maakt met wasmachines, en je kunt er stille modellen van vinden:

 • 5 kg, voor mensen die alleen wonen.
 • 6 kg, voor paren zonder kinderen die matige activiteiten doen in termen van het bevuilen van hun kleding.
 • 7 kg, voor gezinnen met kinderen.
 • 8 kg, voor grote gezinnen.
 • Meer dan 8 kg, voor grote gezinnen met intensieve activiteiten die hun kleren vuil maken.

Andere Belangrijke Kenmerken

En tot slot raden wij u aan om bij de aanschaf van een nieuwe stille wasmachine ook te kijken naar andere zaken die op de lange termijn van groot belang zijn en die per merk sterk verschillen:

 • De energie-efficiëntie die, hoewel op de korte termijn niet erg relevant is. Wanneer de maanden verstrijken zult u zich realiseren dat dit apparaat een van de meest verbruikte is.
 • De beschikbare programma‘s (al dan niet met de mogelijkheid om de draaisnelheden te variëren) zijn zodanig dat ze zich aanpassen aan de gebruikelijke of incidentele behoeften in uw huis.
 • Het materiaal van de behuizing. Dit apparaat heeft door zijn normale werking de neiging om te verslechteren en de trillingen (en het geluid) te verhogen. Om deze reden raden wij de roestvrijstalen exemplaren aan die een grotere weerstand bieden tegen deze natuurlijke afbraak.

Opmerking: Wasmachine Geluiden Bij Het Centrifugeren

Wees voorzichtig met het centrifugeren en het geluid dat uw wasmachine maakt. Dit is meestal het moment waarop het het meeste lawaai maakt en naarmate de tijd verstrijkt, heeft het de neiging om toe te nemen als de materialen waaruit het bestaat niet van goede kwaliteit zijn.

Maar waarom maken wasmachines zoveel lawaai als ze draaien? Een wasmachine begint een ongewoon geluid te maken als er iets misgaat met zijn systeem. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, zijn de meest algemene de volgende

 • Verslechtering van de lagers, die nat worden als de afdichting (rubberen ring die de lagers beschermt) beschadigd is.
 • Het off-center van sommige van zijn elementen, zodat wanneer het sneller draait het een grotere trilling en dus geluid veroorzaakt.

Zorg voor deze aspecten en bel een technicus zodra u abnormale geluiden waarneemt. Dit is de manier om een minder luidruchtige wasmachine te hebben.

De Beste Stille Wasmachine Op De Markt

Onze experts hebben het hele gamma van stille wasmachines geanalyseerd en besloten dat dit de beste prijs-kwaliteitverhouding is.

Bosch WAU28R70NL

Bosch WAU28R70NL wasmachine ombouw

De Bosch WAU28R70NL is een grote, stille wasmachine voor een huishouden van 5 personen of meer. Dankzij de borstelloze EcoSilence Drive motor met een geluidsniveau tot 72dB heeft u geen last van harde geluiden. Dit betekent dat u de wasmachine veilig in de buurt van uw woonkamer kunt plaatsen.

De wasmachine heeft fietsen voor kledingstukken, delicatessen, spijkerbroeken en meer. U kunt de vlekkenverwijderaar gebruiken om hardnekkige vlekken zoals rode wijn, bloed of vet te verwijderen. Zo kunt u de meest voorkomende vlekken verwijderen. Om snel te kunnen wassen, selecteert u de SpeedPerfect-functie voor uw wascyclus. Dit bespaart u tot 65% tijd.

Als u de beste prijs voor deze wasmachine wilt zien, klik dan op deze link.

Specificaties

Capaciteit: 9kg | Toerentallen per minuut (RPM): 1400 toeren per minuut | Energy rating: A+++ -30% | Spinnend geluidsniveau: 72 dB | Diepte: 63,3 cm

Voor- En Nadelen

✔️ De speedPerfect-optie wast tot 65% sneller met hetzelfde wasresultaat.

✔️ Zeer energiezuinige wasmachine met een A+++ -30% energielabel.

Heeft geen i-DOS om uw wasmiddel automatisch te doseren.

✔️ Dankzij de grote trommelinhoud van 9 kg kunt u de was doen voor 5 personen of meer.