Saltar al contenido

Stille Wasmachine

Stille wasmachine

In onze zoektocht naar huishoudelijke rust en kalmte, zijn stille wasmachines de nieuwe sterren aan het firmament. In dit artikel of deze koopgids zullen we de wereld van stille wasmachines verkennen. Ontdek hoe deze apparaten het wassen geruisloos maken en welke factoren belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste stille wasmachine voor jouw behoeften

Wat is een Stille Wasmachine?

Een stille wasmachine is een type wasmachine dat ontworpen is om zo weinig mogelijk geluid te produceren. Wasmachines maken van nature veel lawaai, vooral tijdens het centrifugeren. Dit is wanneer de trommel van de wasmachine, die het wasgoed bevat, op hoge snelheid draait om zoveel mogelijk water uit de kleren te halen. Hoe sneller de trommel draait tijdens het centrifugeren, hoe droger de kleding. Deze snelle rotatie veroorzaakt trillingen, en dat kan veel lawaai maken.

Een stille wasmachine is ontworpen om minder trillingen te veroorzaken tijdens het wassen. Daardoor zijn ze veel stiller dan andere wasmachines. Natuurlijk maken stille wasmachines ook lawaai, maar de overlast is veel minder.

Het geluidsniveau van een wasmachine wordt aangegeven in decibel (dB) in de specificatie «geluidsniveau centrifugeren». Dit geeft aan hoeveel lawaai de wasmachine maakt wanneer hij de beste trillingen produceert: tijdens het centrifugeren.

Beste Stille Wasmachines op de markt

Hier brengen wij u de beste stille wasmachines op de markt. Geniet van deze selectie en profiteer van de beste prijs via de volgende links!


Siemens WM14VK0CFG

✅ De Siemens WM14VK0CFG is een van de populairste stille wasmachines van dit merk. Met een capaciteit van 9kg is hij perfect voor gezinnen met 4-5 leden. Het heeft ook 19 wasprogramma’s. Een ander groot voordeel, naast het lage geluidsniveau, is de varioSpeed-optie waarmee u de wastijd met 60% kunt verkorten. Met slechts 69 dB is het een van de beste opties. Vind hun beste prijzen hier:
BEKIJK PRODUCT

Haier HW80-B14979

✅ De Haier HW80-B14979 is een stille wasmachine dankzij de borstelloze Direct Motion motor. U kunt hem eenvoudig in de buurt van uw woonkamer of slaapkamer plaatsen. Zo kunt u niet alleen geruisloos, maar ook zuinig wassen. De wasmachine is 40% efficiënter dan een A+++ energielabel. Met een laadvermogen van 8 kilogram heeft u voldoende ruimte voor de was van een gezin met één of twee kinderen. U kunt kiezen uit 14 wasbeurten, bijvoorbeeld voor wol, gymnastiekkleding en babykleding. Daarna kunt u de SteamPlus-cyclus gebruiken om rimpels te verminderen. Dit is handig omdat u dan minder hoeft te strijken. Als de machine aanstaat, ziet u de resterende minuten op het digitale display. U selecteert hier ook het aantal graden en rotaties.
BEKIJK PRODUCT

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

✅ De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 heeft slechts 70 dB en is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar stille wasmachines van Miele. De SoftCare-trommel beschermt uw delicate wasgoed en het QuickPowerWash-programma duurt slechts 40-50 minuten voor een volledige en effectieve wasbeurt. Met een draagvermogen van 8 kg vinden wij het een geweldige keuze. Vind hier de beste prijzen:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

✅ De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 heeft slechts 70 dB en is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar stille wasmachines van Miele. De SoftCare-trommel beschermt uw delicate wasgoed en het QuickPowerWash-programma duurt slechts 40-50 minuten voor een volledige en effectieve wasbeurt. Met een draagvermogen van 8 kg vinden wij het een geweldige keuze. Vind hier de beste prijzen:
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

Haier HW80-B14636

✅ Met de Haier HW80-B14636 krijgt u een energiezuinige, stille wasmachine. Dankzij de borstelloze motor produceert de wasmachine minder trillingen en geluid tijdens het centrifugeren. De wasmachine heeft een A+++-50% energielabel en gebruikt 50% minder dan een A++++ model. De trommel heeft een lading van 8 kg, wat voldoende is voor de was van 3 tot 4 personen. Met de draaiknop kunt u kiezen uit 16 wascycli, waaronder speciale cycli voor wollen kleding en delicate kleding zoals lingerie. De wasmachine kan tot 1.400 keer draaien, maar u kunt hem ook zo instellen dat hij langzamer draait.
Bekijk Product
BEKIJK PRODUCT

LG F4WV708P1 TurboWash 59

De LG F4WV708P1 heeft een borstelloze Direct Drive motor, waarmee u energiezuiniger en geruislozer kunt wassen. U kunt de wasmachine gemakkelijk dicht bij uw slaapkamer of in uw open keuken plaatsen, dankzij het lage geluidsniveau van maximaal 71 decibel. De wasmachine is geschikt voor een huishouden met 1 tot 2 kinderen. U kunt kiezen voor programma’s voor bijvoorbeeld fijne was, bontmantels en gymnastiekkleding. Met TurboWash kunt u een halve lading binnen 59 minuten schoon wassen. Bent u bijvoorbeeld allergisch voor haren van huisdieren of pollen? Gebruik dan de stoomfunctie, die allergenen verwijdert en de jeuk vermindert. Ook komt uw wasgoed gladder en schoner uit de trommel. Het is ook heel handig dat u de wasmachine op afstand kunt bedienen met een app.
BEKIJK PRODUCT

Stille wasmachine hoeveel dB?

çOm de stilste wasmachine op de markt te vinden, hoeft u alleen maar in de technische kenmerken te kijken naar het aantal decibellen dat de machine afgeeft. Hoe lager het getal, hoe stiller het zal zijn. Vanaf 70 dB wordt het beschouwd als een stille wasmachine.

Veel gebruikers profiteren van het verlaagde nachttarief om hun wasmachine te laten draaien, dus ‘s nachts is het duidelijk dat een zo stil mogelijke wasmachine, vooral een wasmachine met een stil centrifugeprogramma, zeer op prijs wordt gesteld.


Gelukkig hebben diverse merken aanzienlijke vooruitgang geboekt op dit gebied en produceren ze nu wasmachines met motoren die specifiek zijn ontworpen voor stilte. Maar ze zijn niet gestopt bij het verbeteren van alleen de motor. Deze moderne wasmachines zijn voorzien van anti-vibratie zijpanelen die de trillingen verminderen die onvermijdelijk ontstaan door de beweging van de motor, zelfs tijdens het draaien.

Wasmachine Geluiden Bij Het Centrifugeren

Wees voorzichtig met het centrifugeren en het geluid dat uw wasmachine maakt. Dit is meestal het moment waarop het het meeste lawaai maakt en naarmate de tijd verstrijkt, heeft het de neiging om toe te nemen als de materialen waaruit het bestaat niet van goede kwaliteit zijn.

Maar waarom maken wasmachines zoveel lawaai als ze draaien? Een wasmachine begint een ongewoon geluid te maken als er iets misgaat met zijn systeem. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, zijn de meest algemene de volgende

  • Verslechtering van de lagers, die nat worden als de afdichting (rubberen ring die de lagers beschermt) beschadigd is.
  • Het off-center van sommige van zijn elementen, zodat wanneer het sneller draait het een grotere trilling en dus geluid veroorzaakt.

Houd deze factoren in gedachten en neem contact op met een technicus zodra u ongewone geluiden opmerkt. Dit is de sleutel tot een stillere wasmachine. Als dat niet het geval is, laten we dan samen ontdekken welke de beste stille wasmachines op de markt zijn.

Wat Beschouwen We Als Een Stille Wasmachine?

We begrijpen dat het geluidsniveau van een wasmachine niet het enige aspect is waarop je moet letten, maar we beschouwen het wel als een van de belangrijkste, omdat je het periodiek (meerdere keren per week) en gedurende een langere periode (minstens een uur) hoort.

Na het testen van verschillende modellen en het raadplegen van fabrikanten, beschouwen we een wasmachine die minder dan 65-72 decibel (dB – decibel) is als stille wasmachine, vergelijkbaar met het geluid dat wordt uitgestraald tijdens een gesprek in een winkel of op een straat waar voertuigen met lage snelheid rijden.

Geluidsniveaus van Stille Wasmachines

Wil je weten wanneer een wasmachine «lawaaiig», «normaal» of «stil» is? Wij zijn hier om die vraag te beantwoorden. Wasmachines worden uitgedrukt in decibel (afgekort dB). In de volgende tabel wordt uitgelegd hoe de verschillende geluidsniveaus worden onderscheiden en welk geluidsniveau geschikt is voor welke situatie. Zo kunt u kiezen welke stille wasmachine noodzakelijk is voor uw situatie:

Hoog geluidsniveau

Wasmachines die tijdens het centrifugeren 78 dB of meer geluid produceren, worden beschouwd als «lawaaierige» wasmachines. Het zijn geschikte machines om in de schuur of op zolder te zetten, maar het is niet aan te raden ermee te wassen als ze in huis staan en er iemand slaapt.

«Normaal» geluidsniveau

De meeste wasmachines hebben dit geluidsniveau. Dit is wanneer de spin tussen 74 dB en 77 dB bereikt. Nogmaals, u wilt deze machines niet aanzetten als u wilt slapen. Ideaal is een zolder, maar een afgesloten keuken of badkamer volstaat ook.

Stil geluidsniveau

Stille wasmachines produceren tussen 70 dB en 73 dB tijdens het centrifugeren. Daarom kan een stille wasmachine ‘s nachts worden ingeschakeld, zodat de kleren de volgende ochtend uit de trommel kunnen worden gehaald. U kunt ook een stille wasmachine plaatsen in een open keuken of naast een slaapkamer.

Extra stil

Deze wasmachines zijn nog stiller dan de vorige en produceren maximaal 70 dB. U zou deze wasmachines dus in een kantoor of in een studio kunnen plaatsen. U kunt ze ook gerust aanzetten als u gaat slapen.

Welk type Stille Wasmachine kopen?

Weet u niet zeker welke stille barbecue u moet kopen? Maakt u zich geen zorgen, wij vertellen u de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een stille wasmachine koopt.

Het is belangrijk om niet alleen naar het geluidsniveau in decibellen te kijken, maar ook naar andere kenmerken van de wasmachine. Als je bijvoorbeeld een huishouden hebt met 4-5 personen, heb je zowel een ruime als een stille wasmachine nodig, nietwaar?

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft de capaciteit van de wasmachine aan; hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Als u op zoek bent naar een stille wasmachine, kunt u het beste kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht dat past bij uw huishouden. Voor een een- of tweepersoonshuishouden is een stille wasmachine van 6 of 7 kg het beste. Als je met 3 of 4 personen bent, is een machine van 8 kg het beste. Heeft u een huishouden van 5 of meer personen, dan moet u op zoek gaan naar machines met een belasting van 9 of 10 kg.

Energiebeoordeling

De energieklasse van een wasmachine stond vroeger bekend als het energielabel, en geeft aan hoe energiezuinig een wasmachine is. Als u een energiezuinige wasmachine wilt, kunt u het beste kiezen voor een model van energieklasse A, B of C. Een energiezuinige wasmachine is meestal duurder in aanschaf, maar bespaart u tijdens het gebruik door uw energierekening laag te houden. Bovendien is een wasmachine van klasse A ook de beste keuze voor het milieu.

Wasprogramma’s

Er zijn tal van wasprogramma’s, en elke wasmachine biedt weer andere programma’s aan. Als u een specifieke wascyclus nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege de samenstelling van uw huis, zorg er dan voor dat de wasmachine die u koopt die wascyclus biedt. Er zijn speciale programma’s voor onder andere delicate stoffen, vlekken, sportkleding, babykleding, extra hygiënisch wassen en overhemden. Welke programma’s moet uw nieuwe wasmachine hebben?

RPM

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel omwentelingen de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Hoe meer centrifuges, hoe droger de kleren uit de wasmachine komen. Bovendien kan het toerental ook een indicator zijn voor het geluidsniveau, maar ze houden niet noodzakelijk verband met elkaar. Er zijn ook wasmachines die op zeer hoge snelheden draaien (1400 toeren of meer) die ook stil zijn. Als u wilt dat uw kleren zo droog mogelijk zijn en zo min mogelijk lawaai maken, zoek dan een stille wasmachine met een toerental van 1400 toeren per minuut of hoger. De meeste stille wasmachines draaien op 1400 toeren, maar er zijn ook stille wasmachines die op 1600 toeren draaien.

wat is een stille wasmachine

Welke Wasmachine is het stilste?

Onze experts hebben het hele gamma van extra stille wasmachines geanalyseerd en besloten dat dit de beste prijs-kwaliteitverhouding is:


Siemens WG44G2M7NL

✅ Met de Mestic MW-120 stapelt uw wasgoed zich niet op terwijl u kampeert. De miniwasmachine heeft een laadvermogen van 3,5 kg. Dankzij de borstelloze motor heeft u weinig last van lawaai. Sluit voor gebruik de watertoevoerslang aan op een kraan. De andere kant van de slang wordt aangesloten op de wasmachine. Open de kraan en laat voldoende water in de plastic trommel lopen. Voeg het wasmiddel toe via de klep. Voor zeer vuil wasgoed stelt u de timer in op 12 of 15 minuten. Draai na het wassen aan de knop om het vuile water af te voeren. Wring het wasgoed uit met de centrifugeertimer en kies een spoeltijd. Om uw kleding echt schoon te krijgen, herhaalt u deze stappen zonder wasmiddel.
BEKIJK PRODUCT

FAQ

Hoe weet ik of een wasmachine stil is?

Wasmachines worden als stil beschouwd als ze een centrifugeergeluid produceren tussen 74 en 75 dB. Als u een stiller apparaat wilt, kunt u zeer stille wasmachines vinden van 73 dB of minder.

Hoe verwijder je het geluid van een wasmachine?

Het geluid van de wasmachine kan het gevolg zijn van een storing:
– Zet de wasmachine goed waterpas.
– Controleer of de onderdelen niet los zitten.
– Regel de waterdruk met de kraan om te voorkomen dat de inlaatklep een zoemend geluid maakt.

Wat is de stilste wasmachine op de markt?

De stilste wasmachine op de markt is de Siemens WG44G2M7NL. Lees onze recensie hier!

Onze lezers beoordelen dit product met: 4,7 of 5